Мијатовић најбољи јесењи стрелац

27

Још прошле сезоне, када је у финишу меча против Ференцвароша у Мађарској унео живост на свом дебитантском наступу, видело се да звездашка јавност с правом може много да очекује од Јована Мијатовића. Нападач рођен 2005. године је ове полусезоне показао да је момак за велика дела, с обзиром да је најбољи стрелац Звезде, али и џокер, који је својим погоцима директно доносио бодове нашем тиму.

Мијатовић је сезону кренуо као једна од опција Барака Бахара, али му није требало много времена да докаже свима да има квалитета да га чешће гледамо на терену, односно да добије шансу, коју је максимално користио. Подсећамо да је популарни Бекам прошле сезоне осетио како је то носити дрес вољеног клуба, те је на 17 мечева постигао гол Вождовцу на страни и уписао асистенцију против Колубаре, такође на гостовању. Неопходно искуство, које је стекао до свог пунолетства, итекако му је значило за велики скок од бонус играча до џокера, који головима у кључним тренуцима утакмице доноси Звезди цео плен.

Први меч у овој такмичарској години је одиграо у Лучанима против домаће Младости у трећем колу првенства, а за гол му је требало свега два минута. До краја јесењег дела, Звездино дете, које је практично прошло све млађе категорије у нашем клубу, одиграло је 19 утакмица, постигло још осам голова и уписало две асистенције. Прва три бода је Мијатовић директно донео својим поготком против Јавора у 12. колу, док му је за првенац на Маракани требало нешто више од пет минута на терену. Против Трајала у шеснаестини финала Купа Србије је такође био прецизан у победи наше екипе (0:6). Два везана поготка у два везана меча, млади нападач је постигао у 14. и 15. колу. Прво је начео мрежу Радника у победи од 3:1, да би нова три бода Звезди донео у Панчеву против Железничара (1:2). Јован Мијатовић је затим у минималној победи у Крушевцу био асистент, да би у наредна два кола – против Младости и Спартака постигао укупно четири поготка. Веома битан гол дао је екипи из Лучана, а затим и асистирао у победи од 3:1, док је у Суботици постао најмлађи стрелац хет-трика у историји Црвене звезде и тако постао најбољи стрелац нашег клуба у текућој сезони. Звездино дете није имало среће у последњем мечу пред паузу, када је два пута тресао мрежу вечитог ривала, али из недозвољене позиције.

Одиграо је Јован Мијатовић и четири меча у Лиги шампиона, а на мечевима против Јанг Бојса у Берну и Манчестер Ситија на Маракани му је недостајало мало среће да постане херој црвено-белих, јер је имао неколико изгледних ситуација. Била је то велика школа за дечака, који је предодређен за велика дела, а верујемо да ће до краја сезоне момак рођен 2005. године давати свој максимум и успевати да обрадује навијаче Црвене звезде.

Претходни текстУтакмица године – Петица против Фиорентине
Следећи текстМарко Симоновић званично на позајмици у Бешикташу