Звездаши на каљењу – Кнежевић првотимац

21

Укупно 15 фудбалера Црвене звезде се кали у другим клубовима, а највећи утисак је оставио Никола Кнежевић кога су добре партије у ОФК Београду, где је на двојној регистрацији, препоручиле да дебитује за наш први тим. Кнежевић је на четири утакмице за сениоре Звезде уписао два гола и показао да је позајмица била пун погодак.

Блистао је Кнежевић у дресу ОФК Београда те се са седам асистенција на 16 мечева издвојио као најкреативнији фудбалер Прве лиге Србије, а уједно је уписао и четири гола. Такође, на двојној регистрацији је и Никола Митуљикић, који је на 19 мечева, уписао шест голова и три асистенције. Ту је и други Митуљикић – Јован, који је на 15 мечева уписао две асистенције, али неизбежно је поменути и фантастичног Александра Кахвића кога је само повреда спречила да не буде први стрелац лиге. Наиме, он је на 10 утакмица постигао девет голова и уписао две асистенције. Дрес ОФК Београда као позајмљени играчи Звезде носе и – Александар Ђермановић који је на 20 утакмица уписао два гола и две асистенције, као и Огњен Мимовић, који је такође два пута проиграо саиграче за погодак, али на 13 мечева.

Тројац црвено-белих талената се кали у иностранству, а реч је о Јегору Пруцеву, Стефану Лековићу и Андреју Ђурић. Пруцев је у дресу Цеља уписао 17 мечева уз гол и три асистенције, док је Лековић наступајући за Б тим Виљареала на 14 мечева постигао два поготка, а Ђурић се у девет наврата нашао на терену за Спартак Трнаву.

Такође, три фудбалера наступају и као позајмљени играчи у Суперлиги Србије. Двојац носи дрес ИМТ-а, а реч је о Милошу Гордићу који је на 18 мечева примио 25 голова, али и Николи Глишићу који се у 18 утакмица у стрелце уписао у три наврата. Незамењив у Новом Пазару је Урош Лазић, који је на 18 мечева постигао два гола.

У Првој лиги Србије се такође кале и Иван Никчевић (Колубара), Кенеди Икпоро (Раднички НБ) и Владислав Голдин (Текстилац). Никчевић је на седам мечева уписао гол, Икпоро на пет сусрета погодак и асистенцију, док је Голдин у три наврата наступио.

СТАТИСТИКА:

1. Милош Гордић (ИМТ) – 18 утакмица, 25 примљених голова
2. Никола Глишић (ИМТ) – 18 утакмица и 3 гола
3. Огњен Мимовић (ОФК Београд) – 13 утакмица и 2 асистенције
4. Владислав Голдин (Текстилац) – 3 утакмице
5. Александар Ђермановић (ОФК Београд) – 20 утакмица, 2 гола и 2 асистенције
6. Андреј Ђурић (Спартак Трнава) – 9 утакмица
7. Стефан Лековић (Виљареал Б) – 14 утакмица и 2 гола
8. Урош Лазић (Нови Пазар) – 18 утакмица и 2 гола
9. Никола Кнежевић (ОФК Београд) – 16 утакмица, 4 асистенције и 7 голова
10. Јегор Пруцев (Цеље) – 17 утакмица, 1 гол и 3 асистенције
11. Никола Митуљикић (ОФК Београд) – 19 утакмица, 6 голова и 3 асистенције
12. Јован Митуљикић (ОФК Београд) – 15 утакмица и 2 асистенције
13. Александар Кахвић (ОФК Београд) – 10 утакмица, 9 голова и 2 асистенције
14. Иван Никчевић (Колубара) – 7 утакмица и 1 гол
15. Кенеди Икпоро (Раднички НБ) – 5 утакмица, 1 гол и 1 асистенција

Претходни текстДруштвена одговорност у 2023. години – Звезда је породица
Следећи текстНикола Топић – Исте жеље, иста љубав, исти циљ