Одбрана – Драговић као стуб

20

Нема сумње да је капитен Црвене звезде – Александар Драговић и ове јесени био апсолутни стуб и вођа дефанзивне линије нашег тима.

Драговић је одиграо чак 25 утакмица, и уписао гол и две асистенције. Парњаци у линији су му се мењали, али најчешће је то био талентовани Насер Ђига који је на 15 сусрета уписао асистенцију. Но, како је полусезона одмицала, све више се у тим устаљивао Урош Спајић који је на 13 мечева уписао гол и асистенцију. Нешто мање су у централном делу одбране играли Милош Дегенек са осам утакмица, као и Немања Милуновић са два наступа. Прилику да осети сениорски фудбал и постане трећи најмлађи дебитант имао је Вељко Милосављевић који је заиграо за Звезду у Купу Србије против Трајала.

Крај десне аут линије био је зацементиран млади Коста Недељковић са 18 утакмица и две асистенције, а утисак је да најбоље партије тек очекују хитроногог бека. Алтернатива му је био Алекс Виго, али није успео Аргентинац да се избори за минуте

Лева аут линија била је резервисана за Милана Родића који је на 18 мечева уписао гол, а минуте и на тој, али и на десној страни, покупио је Лазар Николић са 12 утакмица и две асистенције.

СТАТИСТИКА:

Александар Драговић – 25 утакмица, 1 гол и 2 асистенције
Милан Родић – 18 утакмица и 1 гол
Коста Недељковић – 18 утакмица и 2 асистенције
Насер Ђига – 15 утакмица и 1 асистенција
Урош Спајић – 13 утакмица, 1 гол и 1 асистенција
Лазар Николић – 12 утакмица и 2 асистенције
Милош Дегенек – 8 утакмица
Немања Милуновић – 2 утакмице
Вељко Милосављевић – 1 утакмица
Алекс Виго – без наступа

Претходни текстЗвездаши хвала на подршци
Следећи текстЗвезда ТВ | Родио се нови Делија