Катаи постигао најлепши гол у децембру

14

Фудбалери Црвене звезде су током септембра постигли 16 погодака на шест утакмица, а морамо напоменути да се меч против Вождовца одложио, као и читаво 20. коло. Дефинитивно да је гол Катаија против Радничког из Ниша у Купу Србије подсетио на мајсторију Марадоне, који је из сличне позиције постигао погодак на Маракани 1982. године за Барселону, те није било сумње да ће бити изабран за најлепши у месецу за нама.

У децембру су наши првотимци одиграли шест утакмица, од тога четири у националном првенству где су постигли девет голова, док су једном одмерили снаге у Лиги шампиона против Манчестер Ситија на Маракани где су постигли два поготка у поразу од 2:3, а оба гола су се нашла у конкуренцији за најлепши у последњем месецу године.

За најлепши погодак са 520 гласова изабран је гол Александра Катаија, који је Магико постигао у убедљивој победи нашег тима у осмини финала Купа Србије, када је прво одузео лопту противнку, а онда са двадесетак метара прелепо боцнуо голмана Радничког из Ниша. Са 307 гласова, другу позицију заузео је гол Владимир Лучић који је на истом мечу постигао ефектан погодак са дистанце на асистенцију Красоа. Треће место заузео је погодак Ин Бом Хванга са 294 гласа у поразу од Манчестер Ситија (2:3), када је после сјајног дуплог паса са Букаријем опалио по лопти и спаковао је у даљи угао. Четврто место са 273 гласа по избору навијача припало је такође Јужном Корејцу, који је после лепе акције са Мијатовићем против Младости из Лучана шутирао под пречку и тако се по први пут уписао у листу стрелаца у Звездином дресу, док је гол Александра Катаија главом на асистенцију Хванга из корнера против шампиона Европе завршио као пети погодак у децембру са 222 гласа.

Претходни текстМали турнир школице одбојке
Следећи текстЗвезда обрадовала децу на Клиници за рехабилитацију