Пораз у 171. вечитом дербију

40

Фудбалери Црвене звезде поражени су од вечитог ривала на гостовању у оквиру деветог заосталог кола Суперлиге Србије резултатом 2:1. Једини погодак за тим Барака Бахара је постигао Шериф Ендиаје на асистенцију Османа Букарија.

Партизан – Црвена звезда 2:1 (1:0)

Стадион: „ФК Партизан“.

Судија: Ненад Минаковић.

Стрелци: Ендиаје у 71. минуту за Црвену звезду, а Натхо у 41. (из једанаестерца) и Салдања у 66. минуту за Партизан.

Жути картони: А. Јовановић, Салдања, Николић (Партизан), Мијатовић (Црвена звезда).

Партизан: А. Јовановић, Стојковић, Илић, Марковић, Антић, Стјепановић, Белић, Натхо (од 69. Северина), Захид, Калулу (од 79. Николић), Салдања (од 89. Шћекић).

Резерве: Стевановић, Саничанин, Северина, Шеховић, Баждар, Шћекић, Николић, Медина, Филиповић, Д. Јовановић, Трифуновић.

Црвена звезда: Глазер, Недељковић (од 65. Ендиаје), Спајић, Драговић, Родић, Мијаиловић (од 46. Канга), Хванг (од 89. Красо), Катаи, Букари, Олањинка (од 46. Лучић), Мијатовић.

Резерве: Васиљевић, Дегенек, Милуновић, Николић, Стаменић, Канга, Кнежевић, Лучић, Митровић, Ендиаје, Красо.

Изабраници Барака Бахара су за овај меч имали посебно дизајниране дресове на којима су одали почаст великој легенди нашег клуба и српског фудбала – Синиши Михајловићу, који је преминуо пре нешто више од годину дана, тачније 16. децембра 2022. године, док је на грудима црвено-белима писало „Михајловић у вечност!“. Такође, обе екипе су изашле са мајицама на којима је био црвени картон, алудирајући на борбу против насиља над женама. Није било много интензитета у игри на самом старту, па смо прву конкретнију прилику видели у 18. минуту, када је покушао Салдања, а Глазер је био на висини задатка. Играо се 21. минут, када је на тридесетак метара од гола црно-белих Мијаиловић одузео лопту и пронашао Мијатовића, који се наместио на левицу, опалио по лопти у сам ћошак гола по земљи, али је чувар мреже вечитог ривала успео крајњим напорима да избаци лопту у корнер.

У 26. минуту смо видели сјајан напад Звезде преко Родића и Олањинке, на послетку је лопта дошла код Мијатовића који је закуцао лопту у мрежу, али је досуђена недозвољена позиција. На проигравање Олањинке је лопта стигла до Катаија по истеку 28. минута, Магико је шутирао, а након блока је лопта завршила у наручју Јовановића. Две везане прилике за наш тим смо видели након корнера Хванга у 31. минуту. У гужви у казненом простору је прво покушао Катаи на ефектан начин – „полу маказицама“ да затресе мрежу, након што је његов ударац изблокиран, пробао је и Олањинка главом, али су дефанзивци црно-белих са линије избацили лопту из гола. Само два минута касније смо видели одличан центаршут Хванга за Катаија чији је ударац завршио преко гола. Поново је Мијатовић шутирао са велике дистанце у 34. минуту, овога пута „слабијом“ десном ногом, а Јовановић је успео да интервенише. Наставили су да се нижу напади црвено-белих, па је у 36. минуту Катаи пронашао Букарија, који је из своје омиљене позиције умало затресао мрежу Партизана, а лопта је прошла тик уз даљу стативу гола. Ипак, након неискоришћених прилика, Родић је оборио Стојковића у казненом простору наше екипе, а Натхо је погодио у 41. минуту са беле тачке.

Ношени сјајном подршком са трибина од стране наших навијача, црвено-бели су запретили у 54. минуту, када се Хванг ослободио својих чувара, али шутирао право у Јовановића. Капитен Црвене звезде се истакао у 57. минуту, када је сјајним стартом на петерцу спречио да вечити ривал удвостручи предност преко Захида. У 59. минуту је Недељковић пробио по десном боку и пронашао Мијатовића чији је ударац завршио преко пречке. Драговић је пронашао Катаија у 62. минуту, али Звездина „десетка“ није захватила лопту на жељени начин, те је резултат остао непромењен. У 66. минуту је Партизан удвостручио предност преко Салдање.

Играо се 68. минут када смо имали две прилике, прву преко Мијатовића, који је главом шутирао на центаршут Лучића, али је Јовановић избацио лопту у корнера. Хванг је извео ударац из угла, након ког је најсналажљивији у гужви у казненом простору црно-белих био Ендиаје, али је шутирао поред гола. На почетку 71. минута, Звезда је смањила резултат на 2:1, када је после сјајног продора Букарија у 71. минуту, Шериф Ендиаје уз помоћ стативе затресао мрежу. Сјајно је из слободног ударца у 79. минуту шутирао Канга, лопта је ишла у саме рашље гола Јовановића, који је уз помоћ стативе успео да интервенише. Мијатовић је погодио и у 84. минуту, али је то поново било из офсајд позиције након што је Канга са 20 метара снажно шутирао, а Јовановић одбио лопту на неколико метара од гола. Зицер је имао Катаи у последњим секундама меча након продора Красоа по десном боку, али је гађао главом преко пречке.

Претходни текстЗвездини џудисти лидери на листи Европске џудо уније
Следећи текстБахар: Жао нам је због навијача