У сусрет противнику – Спартак

16

Црвена звезда ће у суботу, 16. децембра, од 16 часова гостовати Спартаку у Суботици, што ће бити укупно 91. дуел два клуба.

МЕЂУСОБНИ СКОР

Звезда је против Спартака остварила 70 победа, уз 15 ремија и пет пораза, за сјајну гол разлику која износи 217:64, у корист нашег тима.

Последни сусрет са Спартаком одиграли смо почетком ове сезоне, тачније 19. августа, а резултат је гласио 3:0. Уз погодак Османа Букарија, видели смо и два аутогола гостију, у режији Богићевића и Манојловића.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Сви навијачи који неће бити у прилици да уживо бодре наше првотимце против суботичког Спартака, моћи ће да гледају утакмицу четвртог кола Суперлиге Србије на каналу Звезда ТВ путем нашег студијског програма, као и на Арени Премиум 1 од 16 часова. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда се налази на челу Суперлиге Србије са 43 освојена бода, колико има и вечити ривал, али је наша гол разлика боља за шест погодака. Остварили смо 14 победа, уз реми и два пораза, уз тријумф у последњем лигашком сусрету против лучанске Младости резултатом 3:1. Погађали су Александар Катаи, Јован Мијатовић и Ин Бом Хванг. Након тога, уследио је спектакл на Маракани против најбољег тима на свету, када је Манчестер Сити успео да победи резултатом 2:3, а Хванг и Катаи показали да су у сјајној голгетерској форми.

Спартак се налази на деветој позицији са 22 освојена бода на 17 утакмица. Биланс је седам победа, реми и девет пораза уз гол разлику 17:25. У последњих пет утакмица, Суботичани су упсали три пораза и две победе. Претходног викенда, доживели су пораз од Железничара у Панчеву, када су за домаће погодили Хајдин и Романић, а за госте Тошески.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Спартак са клупе предводи Ненад Лалатовић који је на том месту заменио Александра Кержакова. За очекивати је да ће као и против Железничара изаћи у формацији са три дефанзивца. Дилема је и да ли ће на голу бити Филип Манојловић или Александар Вулић, два чувара мреже која су прошла кроз Звездину школу, а Манојловић касније и кроз први тим. Дефанзивну линију би требало да чине Страхиња Танасијевић, Немања Ћаласан и Дејан Керкез који носи капитенску траку. Средина терена је резервисана за Милоша Тошеског и Алексу Ђурасовића, док ће као Југ Станојев и Владимир Пријовић, два Звездина детета покривати бок. У нападу ће деловати Андреј Тодороски, Лука Бијеловић и још једно добро познато лице – Огњен Мудрински. Но, уместо Мудрниског, није искључено да се у стартној постави нађе први стрелац екипе Војо Убипарип који је погодио четири пута. Шансу са клупе ће чекати Илија Бабић, Јован Лукић, Борис Крстић, Милош Мијић, Милош Рошевић…

СУДИЈЕ

Главни судија: Павле Илић
Први помоћник: Александар Говедаровић
Други помоћник: Урош Радовановић
Четврти судија: Никола Ђорђевић
Делегат: Владо Глођовић
Контролор суђења: Здравко Савић
ВАР: Милош Милановић
АВАР: Никола Ђоровић

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Петак:

– 16:00 – Нови Пазар – Радник
– 18:00 – Вождовац – Железничар

Субота:

– 14:00 – Младост – Напредак
– 14:00 – Раднички Ниш – Војводина
– 18:30 – Партизан – Раднички 1923

Понедељак:

– 16:00 – ТСЦ – Јавор
– 18:00 – Чукарички – ИМТ

Претходни текстИН МЕМОРИАМ – Верица Недељковић (1929-2023)
Следећи текстКарте за 171. вечити дерби и на Маракани