Кадети убедљиви у дербију

37

Кадети Црвене звезде славили су против Чукаричког на гостовању резултатом 0:4 у оквиру заосталог осмог кола домаћег првенства и тако се изједначили са вечитим ривалом на првом месту на табели. Поготке за тим који предводи Слађан Николић постизали су Алекса Василић, Урош Ђорђевић, Алекса Дамјановић и Даворин Тошић, док су асистенције уписивали Василије Костов, Ђорђе Ранковић и Адем Авдић.

Чукарички – Црвена звезда 0:4 (0:2)

Стадион: „ФК Баск“.

Судија: Денис Аћимовић.

Стрелци: Василић у 1, Ђорђевић у 27, Дамјановић у 46. и Тошић у 85. минуту.

Жути картони: Војновић (Чукарички), Бубања, Манојловић (Црвена звезда).

Чукарички: Чарапић, Војновић, Крстић, Ивановић, Ђорђевић (од 46. Вујашевић), Бачанин, Прокопијевић, Младеновић, Маравић (од 63. Миладиновић), Матијашевић.

Црвена звезда: Бекоња, Стојковић, Рогановић, Стојановић, Ивановић, Бубања, Костов (од 5. Манојловић), Василић (од 82. Тошић), Ђорђевић (од 82. Мишић), Ранковић (од 69. Авдић), Дамјановић (од 63. Столић).

Нису могли да замисле бољи старт меча изабраници Слађана Николића, с обзиром да су постигли један од најбржих голова у Кадетској лиги Србије ове сезоне. Већ у 21. секунди је Звезда дошла до предности након прелепе акције у којој је Ранковић дубинском лоптом пронашао Костова, који је проиграо Алексу Василића, а потоњи закуцао лопту у небрањени део мреже за велико славље. Асистент водећег поготка за Звезду морао је да напусти игру већ у 5. минуту због повреде, те је на терен крочио Петар Манојловић. Играо се 27. минут када је деловало да домаћа екипа долази до своје игре, али је Урош Ђорђевић показао зашто је један од најталентованијих у Омладинској школи нашег клуба. „Седмица“ црвено-белих је након одбитка после корнера за екипу са Бановог брда са 30 метара од свог гола послала прелепу лопту ка Василићу, који је повратном пронашао Ранковића, чији ударац је одбранио Чарапић, а невероватни Ђорђевић је истрчао 70 метара, испратио акцију, „покупио“ одбитак и закуцао лопту у празну мрежу. Резултатом 0:2 се и отишло на паузу.

Друго полувреме стартовало је готово на идентичан начин као и прво, с обзиром да је у 46. минуту Црвена звезда повела за 0:3. Вихорни Ђорђевић је пробио по десном боку, упутио центаршут за Ранковића на другу стативу, који је шутирао у даљи угао по земљи, а на путу до мреже лопту је закачио Алекса Дамјановић и погодио за убедљиво вођство пулена Слађана Николића. Када је деловало да ће Чукарички доћи до утешног поготка, акцију су искреирали резервисти, а на прелепу лопту Авдића, одреаговао је Даворин Тошић у 85. минуту и послао је у небрањени део мреже, те поставио коначан резултат – 0:4. Кадети су тако на феноменалан начин ставили тачку на јесењи део сезоне.

Претходни текстЏудисти Црвене звезде бронзани у Лиги шампиона
Следећи текстЦрвено-бели гостују Меги (понедељак, 18)