Херојски преокрет омладинаца

35

Јуниорска селекција Црвене звезде је савладала Чукарички на гостујућем терену резултатом 1:2 након фантастичне игре и апсолутно заслуженог преокрета. Нападали су пулени Ненада Милијаша, али лопта није хтела у гол, све до 79. минута и момента када је Петровић центрирао за Дарија Маркочевића, а талентовани нападач главом послао лопту у мрежу. Свега три минута касније, у главној улози се нашао Андреј Петровић и са ивице казненог простора, повратну лопту Бубња послао у мрежу. Коначан резултат хладнокрвном завршницом поставио је Матеја Бубањ након асистенције Маркочевића за врло важан тријумф Звездиних бисера.

Чукарички – Црвена звезда 1:3 (1:0)

Стадион: „ФК Баск“.

Судија: Саша Ранисавић.

Стрелци: Стојановић у 6. за Чукарички, а Маркочевић у 79, Петровић у 82. и Бубањ у 86. минуту за Црвену звезду.

Чукарички: Беговић, Колони, Миросавић (од 82. Драгићевић), Маџаревић (од 46. Виријевић), Стојановић, Адамовић, Арсовић, Делибашић, Радосављевић, Ђорђевић, Суботић.

Црвена звезда: Маринковић, Ма. Фол (од 70. Остојић), Милосављевић, Видојевић, Стојсављевић (од 46. Мирановић), Петровић, Цветковић, Бубањ (од 89. Младеновић), Кривокапић (од 46. Тегелтија), Гојков, Маркочевић (од 90. Мо. Фол).

Предност нашем тиму је могао да донесе Цветковић већ у првом минуту када је после корнера захватио лопту са ивице казненог простора, али је она „прозујала“ поред стативе. Ипак, прекид је био таличнији за домаће, те је Стојановић у шестом минуту погодио главом. Тежиште игре је било на половини Чукаричког, па је Гојков након симултанке умало довео Звезду до изједначења у 16. минуту, но, гађао је преко пречке искоса са леве стране. Добру прилику није реализовао ни Бубањ у 24. минуту када је главом гађао поред стативе након прекида који је извео Петровић. Домаћин је нападао кроз контре, а управо након једне такве је у 27. минуту, офанзивац Арсовић погодио стативу.

Претио је Бубањ и у наставку игре, па је у 49. минуту поново ударцем главом натерао Беговића да пожртвованом интервенцијом избаци лопту у корнер. Шансу је расположени нападач имао и неколико минута касније када је Колони са гол линије интервенисао. Нападала је Звезда, константно, али је утисак био да се сувише компликовало у завршници, све до 79. минута и корнера. Тада су црвено-бели дословно на исти начин на који су и примили погодак, дошли до изједначења. Центрирао је Петровић, а Дарије Маркочевић се одлично снашао и главом матирао Беговића.

И није Звезда ту стала, јер је до преокрета дошла већ у 82. минуту када је Гојков одиграо за Бубња, а он оставио лопту на ивици казненог простора за Андреја Петровића, те је млади везиста на фантастичан начин матирао Беговића. Коначан резултат је постављен четири минута касније, када је Маркочевић проиграо Матеју Бубња, а он „боцнуо“ лопту преко голмана Чукаричког и лансирао Звездине омладинце на другу позицију пред зимску паузу.

Претходни текстПродужен победнички низ, црвено-беле савладале и Краљево
Следећи текстЗвездину јесен обележило 12 бонуса