Србија постаје развојни центар за џудо у овом делу Европе

60

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са председником Европске џудо уније (ЕЈУ) Ласлом Тотом, који борави у посети Београду поводом одржавања Конгреса Европске џудо уније и Лиге шампиона и делегацијом Џудо савеза Србије са председником Иваном Тодоровим и Стојаном Вујком, председником Скупштине СД Црвена звезда и председником УО Џудо клуба Црвена звезда и Иваном Бошњаком председником Скупштине ЏК Црвена звезда, нашим најтрофејнијим српским Клубом.

Премијерка је истакла да је конгрес који се одржава у Србији важан спортски догађај Џудо савеза Србије и Европске џудо уније, који ће бити организован и наредних година, и додала да то позиционира Србију као важан сегмент у развоју спорта у Европи.

Брнабић је нагласила да ће наша земља у будућности бити развојни центар џудоа за овај део Европе, како кроз пројекте и спортске догађаје које ће наш савез припремати са Европском џудо унијом, тако и кроз ширење и промовисање спортских вредности које џудо баштини.

Ласло Тот, председник Европске џудо уније истакао је да је Србија изузетно важна и веома поштована и нагласио да цени вишегодишњу сарадњу са Џудо савезом Србије, који је један од најјачих савеза у Европи.

Он је истакао да се ради на пуно програма, као и да је у протекле две године реализован пројекат инклузивног џудоа, развој школског спорта као И припрема Турнира мађарско српског пријатељства чији ће домаћин наредне године бити Београд и који ће окупити више од 500 младих џудока узраста 10- до 14 година.

Претходни текстМВП против Радничког – Александар Катаи
Следећи текстЦрвено-бели допутовали у Виторију (петак, 20.30)