Напредак – Црвена звезда 0:1 (0:1)

33

Фудбалери Црвене звезде су славили у 17. колу Суперлиге Србије против Напретка на гостовању у Крушевцу, резултатом 0:1. Једини стрелац за тим Барака Бахара био је Питер Олањинка на асистенцију Јована Мијатовића у седмом минуту меча.

Напредак – Црвена звезда 0:1 (0:1)

Стадион: “Младост”, Крушевац.

Судија: Јован Шегрт.

Стрелац: Олањинка у 7. минуту.

Жути картони: Вукајловић, Јовић (Напредак).

Напредак: Бајић, С. Јовановић, Ђековић, Маринковић, Вукајловић, Крстић, Јовић, Зличић, Љубомирац (од 86. Ненадовић), Ђ. Јовановић (од 74. Стоиљковић), Станојловић (од 74. Бојовић).

Резерве: Балевић, Бабић, Благојевић, Бојовић, Ненадовић, Парађина, Пејчић, Ристић, Стевановић, Стоиљковић, Томић.

Црвена звезда: Глазер, Недељковић, Ђига, Спајић, Николић, Мијаиловић, Хванг, Красо (од 68. Канга), Букари, Олањинка (од 85. Лучић), Мијатовић (од 68. Ендиаје).

Резерве: Поповић, Дегенек, Адо, Кангва, Канга, Иванић, Кабић, Лучић, Митровић, Ендиаје.

Силовито су стартовали меч изабраници Барака Бахара, с обзиром на то да смо већ у првом минуту видели гужву у шеснаестерцу домаћина након продора Олањинке, док је Мијатовићу мало фалило да спроведе лопту у мрежу, иако је био окружен фудбалерима Напретка. До предности је Црвена звезда стигла већ у седмом минуту меча, када је након прекида лопта дошла до Мијатовића, који је главом пронашао Питера Олањинку, а повратник у редове црвено-белих након повреде, био је егзекутор ефектним ударцем са ивице петерца, погодивши први угао гола Бајића. Играо се 14. минут када је Букари направио слалом на средини терена и опалио по лопти са велике дистанце, али је његов ударац завршио преко пречке.

Нову минијатуру репрезентативца Гане видели смо у 26. минуту, када је поново нанизао неколицину противничких фудбалера, а када је дошао до ивице шеснаестерца, упутио је силовит ударац левом, „слабијом“ ногом, али је лопта поново завршила преко пречке. Играли су се последњи минути првог полувремена, када је са ивице казненог простора Красо лепо гађао, али је Бајић интервенисао и избацио лопту у први корнер за изабранике Барака Бахара. Репрезентативац Обале Слоноваче је из ударца из угла пронашао Спајића, који је шутирао тик поред стативе, те се на паузу отишло минималном предношћу Црвене звезде.

Чекало се дуго на шансу у другом полувремену и на једној и на другој страни, а у 63. минуту смо видели изгледну ситуацију, када је Недељковић повукао лопту ка шеснаестерцу Напретка, одложио за Хванга, који је циљао левом ногом, али је Бајић крајњим напорима успео да сачува своју мрежу. Невероватну прилику имао је Букари у 73. минуту меча, када је прво избацио из игре свог чувара, а када је деловало да му је остао лакши део посла, Бајић му је стао на пут, још једном добром интервенцијом. Покушао је у 81. минуту Хванг на проигравање Канге да изненади чувара мреже Крушевљана, али је голман опет био на месту, те избацио лопту у корнер. У 84. минуту је поново главни актер био Букари, а овога пута је његов специјалитет из мртвог угла завршио поред даље стативе Напретка. Иако је Црвена звезда имала још неколико изгледних ситуација, меч се завршио нашом минималном победом, а најважније је да смо уписали нова три бода.

Претходни текстЗвездини кадети бронзани на Србија опену
Следећи текстБахар: Фокусирани смо на првенство и освајање титуле