Црвена звезда брани трофеј Купа Србије

52

Ватерполисти Црвене звезде пласирали су се у финале Купа Србије пошто су на Градском базену у Шапцу, у полуфиналу, савладали крагујевачки Раднички са 13:10 (4:4, 3:3, 2:1, 4:2).

Све је решено у последњој четвртини када је са три гола за два минута (Марковић два и Васић), Звезда обезбедила недостижну предност 12:9.

Црвено-бели су одлично почели. После пет минута су водили 4:1, поред гола Радовића из петерца, Бурсаћ, Басара и Суботић су пробијали зону. Тек тада је кренуо Раднички голом Дадванија, а потом и са два реализована петерца у последњем минуту. Прво је смањио Вићковац, а потом је после грешке искљученог Мишовића, ударац Рандјићу је безууспешно покушао да брани Васић.

Јесте и други део завршен нерешено, али је Раднички успевао да игра своју игру, да два пута анулира минималну предност нашег тима, а затим и да поведе 7:6. У самом финишу, својим трећим голом Радовић је донео реми црвено-белима. Али у овом периоду Звезди није ишао играч више (4-1) са нападима који нису били организовани на жељени начин. Раднички је мењао одбрану, држао исти ниво игре са противником.

Раднички је повео одмах после великог одмора и распламсала се борба. Станојевић је имао зицер да повиси на 9:7, али је Мишовић био успешнији. Изједначио је са играчем више Бурсаћ, а на исти начин је Басара у самом финишу четвртине успео да пробије организовану одбрану Крагујевчана.

У последњих осам минута прво је Раднички искористио свој четврти петерац, а онда се Звезда разиграла. Прво гол Марковића за 10:9, па украдена лопта и контра Васића за 11:9, и онда прелепа парабола капитена Марковића за 12:9. Све то за непуна два минута. Вићковић је вратио наду Крагујевчанима за кратко, али је Радовић одличну игру крунисао четвртим голом за коначних 13:10.

У финалу Купа Србије, као и прошле године у недељу у 20.15 у Шапцу ће играти Црвена звезда и Нови Београд 11. април.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – РАДНИЧКИ 13:10 (4:4, 3:3, 2:1, 4:2)

Шабац – Градски базен. Судије: Раковић и Станојевић. Искључења: Црвена звезда 13, Раднички 12. Петерци: Црвена звезда 1 (1), Раднички 4 (4).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Бурсаћ 2, Гајић, Марковић 2, Суботић 1, Васић 1, Гогов 1, Басара 2, Вукићевић, Семан, Милојевић, Радовић 4, Ивановић. Тренер: Александар Филиповић.

РАДНИЧКИ: Виријевић, Н. Којић, Станојевић 1, Јанковић, Ранђић 3, Гавриловић, Адеишвили, Дадвани 1, Пљеванчић, Вићковић 4, Шулц 1, Антић, Тодоровски, В.Којић. Тренер: Урош Стевановић.

Претходни текстОбилић – Црвена звезда Примобет 28:29 (16:13)
Следећи текстНезапамћено интересовање за карте за Лигу шампиона