У Крушевцу је увек важно

24

Црвена звезде у недељу, 3. децембра, гостује екипи Напретка од 15 часова у оквиру 17. кола националног првенства. Биће то други дуел ове сезоне против “Чарапана”, а освртом на претходне мечеве у Крушевцу, београдски црвено-бели су наилазили на снажан отпор домаћина, те ће и овога пута на стадиону “Младост” подршка навијача бити пресудна у циљу освајања три бода и борбе за титулу.

У модерној историји нашег клуба дом фудбалера Напретка буди лепе успомене свим звездашима, којима је вероватно прва асоцијација на стадион “Младост” освајање шампионске титуле у сезони 2017/18. Међутим, тада 28. априла 2018. године добро постављен бедем Крушевљања, чета Владана Милојевића је сломила тек у 80. минуту, да би коначан резултат 0:2 био постављен тек у финишу меча.

Ако стриктно посматрамо претходне три утакмице у Крушевцу, наши играчи су стигли до победе, тријумфа после пенала и ремија. У такмичарској години 2021/22, тачније 15. маја славили смо минималним резултатом под тренерским вођством Дејана Станковића, док смо претходне сезоне када је у питању првенство, у тренерском мандату Милоша Милојевића, одиграли без победника. Мирко Иванић је, 19. марта 2023. године, био стрелац јединог гола за београдске црвено-беле у Крушевцу на асистенцију Букарија, међутим домаћи тим је изједначио у другом полувремену, а потом у бранећи се у ниском блоку извукао бод.

Потом смо се састали у четвртини финала Купа Србије, када је у сусрет завршен са 0:0, док смо се након пенала квалификовали у наредну рунду. Са једанаест метара су погађали Марко Ракоњац, Иракли Азаров, Јован Мијатовић и Осман Букари, те је после 2:4 у пеналима наш клуб однео тријумф.

Долазимо до закључка да су у скоријој прошлости дуели у Крушевцу жаргонски речено “тврди” и неизвесни. Напредак се годинама уназад показао као неугодан противник у улози домаћина. Очекује нас снажан отпор, уз дисциплиновану дефанзиву и тежак терен за игру. У овом моменту када наша екипа брани шампионски наслов и путује у Крушевац после европског гостовања, знамо да ће подршка са трибина бити од суштинске важности. Нема дилеме да ћемо са снагом звездаша бити јачи, те даћемо уз 12. играча донети три бода на Маракану.

Претходни текстКарте за Раднички у продаји
Следећи текстПобеда црвено-белих против Радничког