Звездини каратисти трофејни на Светском првенству!

266

Каратисти Црвене звезде остварили су фантастичан успех и освојили су 7 златних медаља на Светском првенству у традиционалном каратеу.

Девето Светско првенство за традиционални карате (фудокан) одржано је протеклог викенда у хали „Ранко Жеравица“ Београду где је наступило 2.750 такмичара из 41 државе.

Емилија Антанасијевић је постала трострука светска првакиња! Освојила је чак три златне медаље, појединачно за кате (традиционални) у омладинској конкуренцији и две златне медаље у екипној конкуренцији за сениорке у борбама и за кате. Емилија је освојила и једну сребрну медаљу у омладинској конкуренцији за кате (спортски).

Звездини сениори Ненад Ђуричић, Срђан Марић, Ненад Станковић и Милорад Марковић освојили су две сребрне медаље и вицешампионске титуле у екипној конкуренцији, и то у борбама за спортски карате и у борбама за традиционални карате. Интересантно је и то да су у оба случаја судије прегласавањем донеле одлуку да наши каратисти освоје два сребрна, уместо златна одличја.

У појединачној конкуренцији, у борбама за спортски карате, Срђан Марић је освојио сребрну, а Ненад Ђуричић бронзану медаљу.

Изузетне резултате су црвено-бели остварили и у млађим категоријама. Звездина јуниорска екипа у саставу Аљоша Петровић, Андреј Станић и Михаило Шмит постала је светски првак у екипној конкуренцији у катама. Аљоша је освојио и златну медаљу у појединачној конкуренцији. Јуниорка Дина Костић је такође освојила златно одличје у појединачној конкуренцији за кате. Јуниори Андреј Станић и Андрија Милетић су освојили бронзане медаље у екипној конкуренцији у борбама.

Светски првак постао је и Растко Матијашевић који је освојио 1. место у пара каратеу у јуниорској конкуренцији.

Старији пионир Илија Кочовић је освојио сребрну медаљу за кате, као и млађи пионир Сергеј Ивковић који је освојио 2. место за кате.

Наше каратисте на Светском првенству предводио је, као и до сада, Игор Гајић, најбољи светски и европски тренер.

Спортско друштво Црвена звезда упућује искрене честитке каратисткињама и каратистима, стручном штабу и менаџменту Карате клуба Црвена звезда на изузетном успеху и освојеним медаљама!

Претходни текстОмладинци пали у Берну
Следећи текстЗвездине даме славиле у првом мечу против Шелмија