Од Звезде само ПСВ опаснији по гол противника

21

Фудбалери Црвене звезде у првенству просечно упућују осам удараца у оквир гола ривала, и тиме иза себе остављају бројне европске великане, а једини клуб који је тренутно испред нас према том параметру је холандски ПСВ.

Равноправна је Звезда са Бајерном, Селтиком и Фејнордом и упућује осам удараца у оквир гола ривала, те представља константно опасност по противника. Говорило се већ о xG категорији (очекивани голови) у ком Звезда такође предњачи, како у Србији, тако и шире, али о томе колико нашем тиму недостаје среће у завршници, најбоље показује параметар да од свих набројаних клубова, само ми имамо два првенстена пораза. Заправо, Бајерн и Селтик са оваквом статистиком, још нису изгубили, док Фејнорд има један пораз. Такође, све поменуте екипе су лидери у свом првенству, сем Фејнорда који је иза ПСВ-а, што још једном потврђује да пулени Барака Бахара дефинитивно нису били миљеници фортуне ове јесени.

Колико је овај податак драгоцен, говори то да Манчестер Сити који важи за најбољу екипу на свету, просечно у првенству упућује седам удараца у оквир гола. Гиганти попут Реала и Барселоне су на шест, као и ПСЖ који такође има неке од најбољих фудбалера на свету.

Претходни текстИза југа Маракане – Класа 2013 доминира регионом
Следећи текстТренери Звезде и Олимпијакоса у заједничкој мисији