Кадети протутњали кроз Ниш

32

Црвена звезда је убедљиво славила у Нишу у оквиру 13. кола Кадетске лиге Србије против Радничког, резултатом 0:7. У тиму Слађана Николића су се као двоструки стрелци истакли Ђорђе Ранковић и Стефан Столић, а мрежу ривала погађали су још и Алекса Василић, Даворин Тошић и Стефан Младеновски.

Раднички Ниш – Црвена звезда 0:7 (0:3)

Стадион: ,,ФК Железничар”.

Судија: Лазар Пршић.

Стрелци: Василић у 20, Тошић у 43, Ранковић у 44. и 54, Младеновски у 60. и Столић у 80. и 89. минуту.

Жути картони: Станковић (Раднички), Ђорђевић, Ранковић (Црвена звезда).

Раднички: Стошић, Живковић (од 46. Перић), Тодоров (од 46. Радивојевић), Павловић, А. Стојковић, Давковски (од 63. Јовановић), Шћекић, Станковић, Петровић (од 77. Илић), Траиловић (од 63. Грујић), Јеремић.

Црвена звезда: Бекоња, Стојковић, Рогановић, Стојановић, Ристовски, Бубања (од 70. Љујић), Василић (од 61. Столић), Тошић, Ђорђевић (од 46. Манојловић), Ранковић (од 70. Тадић), Младеновски (од 61. Мишић).

Црвено-бели кадети су од самог старта меча надметнули противнику свој ритам игре и нису одступали од нападачког фудбала до краја меча. Играо се 20. минут када се Алекса Василић феноменално снашао у великој гужви у казненом након корнера и успео да спроведе лопту у гол. У 43. минуту на сцену ступа тандем Тошић-Ранковић, након сјајног дуплог паса двојице фудбалера, Даворин Тошић је на невероватан начин са леве стране шутирао и погодио даљи угао голмана домаће екипе. Само минут касније је Ђорђевић пројурио по десној страни и оставио повратан пас за Ристовског, који је одиграо за Ђорђа Ранковића, коме није било тешко да након сјајног дриблинга пошаље лопту у даљи угао чувара мреже Радничког.

У другом делу игре је екипа Слађана Николића наставила да опседа гол ривала. У 54. минуту је брзоноги Василић послао невероватан пас на бок ка Ђорђу Ранковићу, који је успео да из незгодне позиције по други пут затресе мрежу Нишлија. Играо се 60. минут када је Стефан Младеновски био хладнокрван са беле тачке и на рутиснки начин матирао голмана Стошића. У 80. минуту је Мишић центрирао дубоку у казнени простор, где је пронашао Стефана Столића, који је након одличног пријема спровео лопту у мрежу домаћина. Столић је поставио коначан резултат у 89. минуту када се добро снашао у гужви у петерцу и искористио неодлучност дефанзиваца Радничког.

Претходни текстЗвезда убедљива и против Спартака, са Војводином за трофеј
Следећи текстМВП против Железничара – Јован Мијатовић