У сусрет противнику – РБ Лајпциг

27

Црвена звезда ће овосезонско издање у Европи наставити у уторак, утакмицом четвртог кола Лиге шампиона против Лајпцига, на стадиону „Рајко Митић“ са почетком од 21 час.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Црвена звезда је први и једини званичан дуел против РБ Лајпцига одиграла у претходном колу Лиге шампиона на гостујућем терену. Упркос одличној игри изабраника Барака Бахара, утакмица одиграна пре две недеље је завршена резултатом 3:1, а гол за црвено-беле је постигао Марко Стаменић. Што се тиче укупног скора против немачких тимова, на 36 сусрета забележили смо 14 победа, 17 пораза и пет ремија, уз гол разлику 51:65.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Сви навијачи појединачне карте за утакмицу Лиге шампиона између Црвене звезде и Лајпцига могу обезбедити на благајнама Маракане по следећим ценама:

Север/Југ – 3.500 динара (3.000 цена за чланове клуба)
Исток – 7.500 динара (7.000 цена за чланове клуба)
Запад – 8.500 динара (8.000 цена за чланове клуба)

Звездаши који неће бити у прилици да уживо бодре наше фудбалере на стадиону “Рајко Митић”, ће моћи да прате дуел на програму РТС1, као и каналу Арена Премиум 1 од 21 час. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда у овај дуел улази након победе од 3:1 против Радника у домаћем првенству, где заузима другу позицију са 31 бодом из 13 мечева. Црвено-бели су тријумфовали на 10 мечева (Радник, ИМТ, Јавор, Раднички 1923, Раднички Ниш, Нови Пазар, Спартак, Младост, Напредак, Војводина), излазили као поражени из два (Чукарички и Вождовац) и једном ремизирали (ТСЦ), али и постигли највише голова од свих ривала – 34. Што се тиче Лиге шампиона, Звезда је на три кола забележила два пораза, од Манчестер Ситија и Лајпцига идентичним резултатом – 3:1, док је претходни европски меч одигран на стадиону „Рајко Митић“ против Јанг Бојса завршен поделом бодова – било је 2:2.

Од претходног сусрета на „Ред Бул Арени“, немачки тим се не може похвалити најбољом формом упркос победи над Келном од 6:0, пошто су потом елиминисани из купа од Волфсбурга (1:0) и поражени од Мајнца у Бундеслиги (2:0). У домаћем првенству тренутно заузимају пету позицију, са 20 бодова из 10 мечева и гол разликом 25:9. Победили су пет пута (Штудгарт, Унион Берлин, Аугзбург, Борусија Менхенгладбах, Келн), два пута су ремизирали (Бохум и Лајпциг) и исто толико пута су поражени (Бајер Леверкузен и Мајнц). На табели групе Г у Лиги шампиона се тренутно налазе на другој позицији са шест бодова, након три меча завршена идентичним резултатима (3:1), од којих је два ишло у њихову корист (Јанг Бојс и Црвена звезда).

ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

РБ Лајпциг наступа у формацији 4-4-2, а на позицији између статива поседује два искусна чувара мреже – Бласвиша и Гулачија, па је знак питања ко ће истрчати на Маракану. На бековским позицијама играју стандардно Лукас Клостерман крај десне, односно Давид Раум, стрелац гола у претходном међусобном окршају, крај леве-аут линије. Ни штоперски тандем се не мења често, па незамењиви француски млади штоперски пар представљају Мохамед Симакан и Кастело Лукеба. Везни ред је поверен искусном двојцу – Кевину Камплу који је дугогодишњи члан РБ Лајпцига, као и стандардном репрезентативцу Аустрије – Ксаверу Шлагеру. На позицији десног крила наступа још један стрелац са прошлог сусрета – суперталентовани Ћави Симонс, а исту позицију на другој страни заузима Швеђанин Емил Форсберг. Позиција центарфора је претрпана изузетно квалитетним нападачима од којих највише поверења добија играч пристигао из Ленса – Лоис Опенда, док често уз њега наступају Јусуф Поулсен, Бењамин Шешко или Тимо Вернер. Опорављени Дани Олмо представља још једну велику опасност, а поред њега ту су и Фабио Карваљо, Кристоф Баумгартнер, Николас Сајвалд, Илаик Мориба, Амаду Хаидара…

ОСТАЛЕ УТАКМИЦЕ

Уторак:

-18:45 Борусија Дортмунд – Њукасл
-18:45 Шахтјор – Барселона
-21:00 Лацио – Фејнорд
-21:00 Порто – Антверпен
-21:00 Атлетико Мадрид – Селтик
-21:00 Милан – ПСЖ
-21:00 Манчестер Сити – Јанг Бојс

Среда:

-18:45 Наполи – Унион Берлин
-18:45 Реал Сосиједад – Бенфика
-21:00 Бајерн Минхен – Галатасарај
-21:00 Салцбург – Интер
-21:00 Реал Мадрид – Брага
-21:00 ПСВ – Ленс
-21:00 Копенхаген – Манчестер Јунајтед
-21:00 Арсенал – Севиља

Претходни текстЗвездини бисери – Три “петарде”
Следећи текстВажно обавештење пред РБ Лајпциг