Немачки клубови на Маракани „миришу“ на успех

25

Историја говори да је Црвена звезда бележила сјајне резултате на Маракани када се сусретала са немачким клубовима на европској сцени, а прилику да упишу још један добар резултат црвено-бели ће имати у уторак од 21 час на утакмици четвртог кола групне фазе Лиге шампиона, када ће се састати са Лајпцигом.

Фудбалери Звезде су до сада одиграли укупно 36 утакмица са немачким представницима у европским такмичењима, од тога 18 на гостујућем терену, а исто толико и на популарној Маракани. Наш клуб се може похвалити изузетно позитивном статистиком, када је реч о дуелима на стадиону „Рајко Митић“. Црвено-бели су 10 пута славили, пет мечева је завршено нерешеним резултатом, а уз то су доживели само три пораза. Такође, када говоримо о сусретима на којима смо на домаћем терену угостили Немце, гол разлика гласи 37:23 у корист нашег клуба и показује да су црвено-бели осим победа, звездашку публику редовно радовали и головима.

Најупечатљивија и најдража утакмица у срцима свих звездаша је свакако реванш меч полуфинала Купа европских шампиона, када је изборен пласман у финале најквалитетнијег европског фудбалског клупског такмичења. Фудбалери Црвене звезде су тог 24. априла 1991. године угостили минхенски Бајерн и остварили снове целокупне црвено-беле јавности, али се уједно и златним словима уписали у историју клуба. Навијачи се и данас радо присећају чувене реченице „Небо се отворило, стадион је експлодирао“ и живе за нове Звездане моменте.

Звездине победе против немачких клубова на Маракани:

Црвена звезда – Форверц 3:2
Црвена звезда – Карл Цајс Јена 4:0
Црвена звезда – Динамо Берлин 4:1
Црвена звезда – Херта 1:0
Црвена звезда – Карл Цајс Јена 3:2
Црвена звезда – Бајерн Минхен 3:2
Црвена звезда – Келн 2:0
Црвена звезда – Динамо Дрезден 3:0
Црвена звезда – Кајзерслаутерн 4:0
Црвена звезда – Келн 1:0

Претходни текстНесрећан пораз у Лајковцу
Следећи текстКадети за петицу