Црвена звезда – ТСЦ 1:1 (0:0)

43

Ремизирали су фудбалери Црвене звезде са ТСЦ-ом у оквиру заостале утакмице осмог кола Суперлиге Србије резултатом 1:1. Предност нашем тиму је донео Александар Катаи, али су гости у финишу дошли до изједначења, те су пулени Барака Бахара били принуђени да поделе бодове.

Црвена звезда – ТСЦ 1:1 (0:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Гледалаца: 8537.

Судија: Милан Митић.

Стрелци: Катаи у 84. минуту за Црвену звезду, а Ђаковац у 90. минуту за ТСЦ.

Жути картони: Иванић, Драговић (Црвена звезда), Ћалушић, Ђорђевић (ТСЦ).

Црвена звезда: Глазер, Ђига, Драговић, Родић, Недељковић (од 25. Николић), Стаменић (од 66. Красо), Хванг, Лучић, Букари (од 66. Мијатовић), Иванић (од 74. Катаи), Олањинка (од 66. Ендиаје).

Резерве: Поповић, Николић, Спајић, Мијаиловић, Кангва, Канга, Катаи, Митровић, Мијатовић, Ендиаје, Красо.

ТСЦ: Симић, Ђорђевић, Антонић, Ћалушић, Влалукин (од 87. Шош), Радин (од 87. Пантовић), Кувељић, Петровић, Ћирковић (од 77. Ђаковац), Јовановић (од 77. Миловановић), Станић (од 66. Вулић).

Резерве: Илић, Јоргић, Цветковић, Крстић, Вулић, Милосављевић, Ђаковац, Мирчевски, Пантовић, Шош, Миловановић.

Утакмицу је ударцем са дистанце у трећем минуту отворио Хванг и најавио опредељење црвено-белих који су против респектабилног противника изашли нападачки са жељом да што брже дођу до гола. Деловало је да су управо ударци са дистанце почетно опредељење тима Барака Бахара, јер је и Иванић у осмом минуту прописно намучио Симића шутем са 20 метара. Бедем гостију је заиста отежавао нашим фудбалерима да дођу до изгледне прилике, па је најближи томе био Стаменић у 20. минуту који је покушао главом, иако је лопта најчешће бивала у поседу Лучића, те се углавном играло по левом боку.

Није било пријатно у 25. минуту када је Чалушић ударио Недељковића, те је млади дефанзивац са чалмом на глави морао да напусти терен и уступи место Николићу. Било је опасно пред голом Глазера у 27. минуту када је Јовановић имао зицер после центаршута Ћирковића, али се израелски голман истакао „рукометном“ интервенцијом и тиме додатно подигао екипу. Узвратила је Звезда у 32. минуту из контре, када је Хванг мајсторски избацио Букарија на десни бок, а он центрирао за Лућића који је, из пада, шутирао преко гола. Упркос „викторији“ испред гола гостију, на одмор се отишло без голова.

Како је почело прво, тако је настављено и друго полувреме. Јак блок ТСЦ-а, и Звезда која настоји да ударцима са дистанце дође до водећег поготка, па је тако лопта након покушаја Хванга у 48. минуту завршила поред гола. Умало је и Олањинка искористио оклевање Ђорђевића у 52. минуту, али је шутирао преко гола, практично из петерца, но, још једну изгледну прилику Звезда је имала преко Иванића и то практично у следећем нападу. Стигла је лопта до везисте из Бачког Јарка после продора Стаменића, а он је врховима прстију желео да лобује Симића и у тој ситуацији шутирао преко гола.

Тражио је и пронашао Букари простор у 65. минуту када је са леве стране ушао у средину, али гађао право у руке Симића. Гледао је Бахар ка клупи, па је направио троструку измену и на терен послао Мијатовића, Красоа и Ендиајеа, а нешто касније и Катаи, све са жељом да се нађе пут до гола ТСЦ-а који се константно бранио и практично играо дупли блок испред свог гола. Прозујала је лопта преко пречке када је Хванг у 76. минуту гађао, а већ у наредном нападу је и Лучић могао да донесе предност нашем тиму, али је шутирао у Симића. Из сличне позиције, искоса са леве стране да погоди први угао покушао је и Катаи у 79. минуту, али је Симић прочитао намеру.

Но, заслужила је Звезда да дође до гола, и то се десило у 84. минуту када је Александар Катаи погодио. Била је гужва у шеснаестерцу, Мијатовић је погодио стативу, а лопта је пала право на главу Катаија који је савладао Симића. Ипак, коначан резултат је поставио Ђаковац у надокнади времена.

Претходни текстБодрите црвено-беле у Барселони и Задру
Следећи текстБахар: Морамо да се подигнемо, недостаје нам ефикасност