У сусрет противнику – ТСЦ

19

Црвена звезда ће дочекати ТСЦ на стадиону “Рајко Митић” у оквиру заостале утакмице осмог кола Суперлиге Србије у среду, 1. новембра од 19 часова. Подсећамо све звездаше да управо на утакмици против ТСЦ-а почиње наградна игра под називом “Пронађи и одвези”, а сви они који буду били на стадиону ће моћи у њој да учествују и уз мало среће освоје аутомобил Toyota Aygo X.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Са клубом из Бачке Тополе смо одиграли 13 утакмица и имамо учинак од 11 тријумфа, једног ремија и пораза. Гол разлика је на нашој страни и износи 39:10.

Први пут смо се са ТСЦ-ом састали у Купу Србије, када смо 21. новембра 2018. године славили са 4:1, погоцима Симића (2), Стојиљковића и Јовељића, а тим је са клупе предводио Владан Милојевић.

Занимљиво је да смо последњи сусрет са ТСЦ-ом одиграли 17. маја ове године у оквиру полуфинала Купа Србије у такмичарској сезони 2022/23. Славили смо на “ТСЦ Арени” са 0:3, док су мрежу ривала затресли Гелор Канга, Мирко Иванић и Кингс Кангва. Пре тога у оквиру домаћег првенства на Маракани смо играли против тима из Бачке Тополе 22. априла, када смо победили убедљиво са 4:1 захваљујући брзоногом Осману Букарију, који је постигао хет-трик и Гелору Канги.

Од актуелних играча нашег клуба најефикаснији против тренутно трећепласиране екипе на табели је Мирко Иванић са шест датих голова. Александар Катаи је постигао четири, Осман Букари и Гелор Канга по три, док су Немања Милуновић и Кингс Кангва погодили по једном.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Карте за меч између Црвене звезде и екипе ТСЦ сви навијачи могу обезбедити већ од овог тренутка путем ЛИНКА, док ће благајне Маракане радити у уторак до 18 часова, као и на дан сусрета од 11 сати па до почетка дуела.

Цене карата су:
Север – 400 динара
Исток – 500 динара
Запад – 700 динара
Трибина Синиша Михајловић – 1400 динара
Вип 1 и 2 – 6500 динара
Вип Галерија – 8500 динара

Сви навијачи нашег клуба који неће бити у прилици да уживо прате меч заосталог осмог кола Суперлиге Србије, моћи ће директан пренос меча да испрате на каналу Звезда ТВ, преко нашег студија који почиње у 18 часова и траје за време, а такође и после меча. Утакмица је доступна и на каналу Аренаспорт Премиум 1 са почетком од 19 сати.

Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше првотимце и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда се тренутно налази на другој позицији табеле Суперлиге Србије са 27 освојених бодова. Изабраници Барака Бахара су тријумфовали на девет мечева (Војводина, Напредак, Младост, Спартак, Нови Пазар, Раднички Ниш, Раднички 1923, Јавор, ИМТ) и доживели два пораза (Вождовац, Чукарички). Тренутно смо без ремија у првенству, уз гол разлику 30:10 што нас чини најефикаснијим тимом. У Купу Србије смо елиминисали Трајал из Крушевца убедљиво са 0:6, те смо обезбедили даљу фазу такмичења. Када је у питању Лига шампиона наш тим је претрпео поразе на гостовањима од Манчестер Ситија (3:1) и РБ Лајпцига (3:1), док смо на Маракани одиграли нерешено са Јанг Бојсом (2:2). На последњем одиграном сусрету црвено-бели су савладали ИМТ на стадиону “ФК Вождовац” са 1:2, а голове су постигли Жан Филип Красо и Питер Олањинка.

Екипа из Бачке Тополе заузима треће место на табели домаћег шампионата са 22 бода на 11 одиграних мечева. Статистика ТСЦ се огледа у виду шест победа (Раднички Ниш, Раднички 1923, Јавор, ИМТ, Радник, Железничар), четири ремија (Партизан, Младост, Вождовац, Нови Пазар) и једног пораза (Спартак), уз гол разлику 21:11. У оквиру најмасовнијег српског фудбалског такмичења ТСЦ је претрпео пораз од Смедерава 1924 након пенал серије. Када је у питању Лига Европе наш наредни опонент заузима последње место у групи са једним бодом у конкуренцији са Олимпијакосом, Вест Хемом и Фрајбургом. На две утакмице су остали поражени од Вест Хема (3:1) и Фрајбурга (1:3), док су одиграли нерешено са Олимпијакосом (2:2).

ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

ТСЦ наступа у формацији 3-5-2. На голу је прва опција Никола Симић, док је његова замена млади Вељко Илић – голман који је поникао у нашој фудбалској академији. Дефанзивни тројац чине искусни капитен Горан Антонић, потом још један Звездин ђак – Немања Стојић и Јосип Ћалушић. У везном реду игром диригују стамени Ифет Ђаковац и два креатора која су носила црвено-бели дрес Милош Вулић и Петар Станић. Наравно опције у везном реду су Милан Радић и Никола Кувељић. На позицијама винг бекова дејствују Немања Петровић, иначе заменик капитена, по левој стани, односно Милош Цветковић који држи десни бок. Позиције нападача су резервисане за брзоногог Милоша Пантовића и Сашу Јовановића. На клупи шансу чекају Урош Миловановић, Александар Ћирковић, Мартин Мирчевски, Иван Милосављевић, Јован Влалукин, Душан Цветиновић.

СУДИЈЕ МЕЧА

Главни судија: Милан Митић.
Први помоћник: Јован Грујић.
Други помоћник: Милоје Милићевић.
Четврти судија: Александар Живковић.
ВАР: Јелена Цветковић.
АВАР: Милан Шутуловић.

Претходни текстБесплатан улаз за децу до 14 година против ТСЦ
Следећи текстПодржите црвено-беле у четвртак – сада је важно бити уз тим!