Ватерполисти славили и у Ваљеву за максимални учинак после првог дела Суперлиге

48

Ватерполисти Црвене звезде остварили су и пету победу у Суперлиги и задржали максимални учинак после првог дела Суперлиге тријумфом у Ваљеву над Валисом – 13:8 (4:1, 5:1, 1:2, 3:4).

После Ниша, победа и у Ваљеву на другом гостовању. Већ у првом полувремену Црвена звезда је обезбедила пети тријумф, док је у наставку рутински контролисала утакмицу и славила са 13:8.

Са четири гола најефикаснији је био Марко Радовић, по два пута су погађали Душан Васић и Драшко Гогов.

Од наредног викенда Суперлига се наставља у две групе. У првој ће се налазити екипе које ће се борити за пласман од првог до шестог места а у другој тимови за пласман од седмог до 12. места.

Црвена звезда ће одиграти још две утакмице у Суперлиги пре формирања група, у Крагујевцу против Радничког и на базену СЦ „11.април“ против екипе НБГ Вукова. Преносе се бодови из првог дела такмичења, па ће наш тим стартовати са 5 бодова.

Наш тим у уторак очекује дуел против сплитског Јадрана на 25.мају у оквиру 4.кола Лиге шампиона.

ВАЛИС Вега – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 8:13 (1:4, 1:5, 2:1, 4:3)
Ваљево, базен: СЦ „Петница“. Судије: Миловић и Раковић. Искључења: Валис 7, Црвена звезда 9. Петерци: Валис 1(1), Црвена звезда 2(2).

ВАЛИС: Влаховић, Митровић, Петровски, Бауцало 1, Рогач 1, Станић, Радановић, Касум 1, Ковачевић 2, Николов, Бркић, Томић, Обрадовић. Тренер: Саковић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Бурсаћ 1, Гајић, Марковић 1, Суботић, Васић 2, Гогов 2, Басара, Вукићевић 1, Семан 1, Милојевић, Радовић 4, Ивановић, Данковић 1. Тренер: Александар Филиповић

Претходни текстЧетврта победа кошаркашица
Следећи текстЗвезда најбоља на турниру „Великана Војводине 2023“