Омладинци пали у финишу

29

Поражени су омладинци Црвене звезде на гостовању РБ Лајпцигу резултатом 2:1 у оквиру трећег кола групне фазе Лиге шампиона за младе. Имали су наши омладинци теренску иницијативу и потпуну контролу утакмице, па је Вељко Вукојевић погодио после додавања Луке Лечића, али су домаћи успели да у последњих 10 минута сусрета дођу до преокрета и оставе тим Ненада Милијаша без бодова.

РБ Лајпциг – Црвена звезда 2:1 (0:1)

Стадион: „Ред Бул Академија“, Лајпциг, Немачка.

Судија: Игор Стојчевски (Македонија).

Стрелац: Ширак у 82. и Шарић у 88. минуту за РБ Лајпциг, а Вукојевић у 47. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Ширак, Колер, Кауфман, Едуардо (РБ Лајпциг), Драшкић (Црвена звезда).

РБ Лајпциг: Дикс, Норбје, Ленц, Ширак, Едуардо, Кауфман, Колер, Буланд (од 81. Шарић), Мејер (од 90. Краус), Бајиндир (од 67. Сахсе), Кос.

Резерве: Јанош, Хавриленко, Хениг, Краус, Сахсе, Шарић, Кпонтон.

Црвена звезда: Драшкић, Тегелтија (од 62. Остојић), Видојевић, Вукичевић, Гојков, Мирановић, Лечић, Шљивић (од 80. Радујко), Максимовић (од 80. Бубањ), Вукојевић (од 62. Петровић), Маркочевић (од 30. Цветковић).

Резерве: Маринковић, Остојић, Милосављевић, Петровић, Цветковић, Радујко, Бубањ.

Ушла је Звезда конкретније у утакмицу, па је покушај Маркочевића главом из трећег минута био само увод у зицер који је Гојков имао нешто касније. Заврнуо је Шљивић у 10. минуту лопту у казнени простор на коју је натрчао Гојков и снажно шутирао, али погодио Колера који је стајао на гол линији.

Био је принуђен Милијаш да мења у 30. минуту када се Маркочевић повредио, те је на терен ушао Цветковић, а Вукојевић отишао на место централног нападача. Велику прилику имао је управо Вукојевић у 35. минуту када је Тегелтија прошао по десном боку и центрирао, а брзоноги офанзивац погодио спољни део мреже са неколико метара. Дриблао је Гојков у 43. минуту по левом боку, и покушао да виспрено надмудри Дикса, те да уместо центаршута покуша да га лобује и умало му је то пошло за ногом, јер је лопта отишла право на пречку.

Стигли су наши омладинци до заслужене предности у 47. минуту када је након уигране акције из прекида погодио Вељко Вукојевић. Центрирао је Максимовић за Лечића који је главом сјајно асистирао Вукојевићу, а он се сјајно у петерцу снашао, и из окрета савладао Дикса. Но, два минута касније је статива била наш савезник, након што је Буланд шутирао са ивице казненог простора.

Упркос томе што су домаћи тек понекад нападали, а наши омладинци имали теренску иницијативу, искористио је Ширак простор који му је остављен у 82. минуту и савладао Драшкића резантним ударцем са 20 метара. Истакао се Драшкић убрзо када је одбранио зицер Едуарду, али није успео да заустави Шарића који је у 87. минуту довео домаће до преокрета и поставио коначан резултат.

Претходни текстЦрвено-бели некомплетни, али спремни за утакмицу у четвртак (18.30)
Следећи текстСјајни резултати млађих категорија