У сусрет противнику – РБ Лајпциг

31

У оквиру трећег кола групне фазе Лиге шампиона у сезони 2023/24 Црвена звезда ће се састати са РБ Лајпцигом на гостујућем терену у среду 25. октобра од 21 час.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Кроз богату историју наш клуб је у чак 35 наврата одмерио снаге са немачким тимовима. Памтимо велике победе црвено-белих, а статистика говори да смо славили у 14 дуела, пет пута ремизирали и претрпели 16 пораза, уз гол разлику 50:62.

Но, ово ће бити први пут да ће се састати Црвена звезда и РБ Лајпциг, с обзиром да је клуб из истоименог града основан 2009. године.

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Иако очекујемо велику подршку звездаша на “Ред Бул Арени”, стадиону чији капацитет износи 47 хиљада седећих места, наш клуб обавештава све навијаче који неће моћи да бодре првотимце Барака Бахара у Немачкој, да ће утакмицу трећег кола групне фазе Лиге шампиона између Лајпцига и Црвене звезде моћи да посматрају уживо на РТС1, али и на Арени Премиум 1 са почетком од 21 час. Такође, меч ћете моћи да пратите и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда се тренутно налази на другој позицији табеле Суперлиге Србије са 24 освојена бода. Изабраници Барака Бахара су тријумфовали на осам мечева (Војводина, Напредак, Младост, Спартак, Нови Пазар, Раднички Ниш, Раднички 1923, Јавор) и доживели два пораза (Вождовац, Чукарички). Тренутно смо без ремија у првенству, уз гол разлику 29:12 што нас чини најефикаснијим тимом. У Купу Србије смо елиминисали Трајал из Крушевца убедљиво са 0:6, те смо обезбедили даљу фазу такмичења. Када је у питању Лига шампиона наш клуб је одиграо јуначки у поразу од Манчестер Ситија (3:1), док смо на Маракани одиграли нерешено са Јанг Бојсом (2:2).

Наш наредни опонент заузима пето место на табели Бундеслиге Немачке са 17 освојених бодова. Након осам одиграних сусрета екипа Марка Роза има пет победа (Штутгард, Унион Берлин, Аугзбург, Борусија Менхенгладбах, Дармштат), два нерешена исхода (Бајерн Минхен, Бохум), али и један пораз доживљен још у првом колу од Бајер Леверкузена. Гол разлика у шампионату износи 19:7. Одлично су фудбалери РБ Лајпцига отворили сезону победом у Суперкупу Немачке, када су савладали Баварце са 3:0. У најпрестижнијем европском такмичењу у актуленој сезони савладали су Јанг Бојс у Швајцарској (3:1,) али и претрпела пораз од Манчестер Ситија на свом терену од (1:3).

ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

РБ Лајпциг наступа у формацији 4-4-2. На голу је искусни тридестдвогодишњи Џенис Бласвиш, док је његова замена Мађар – Петер Гулачи. На бековским позицијама наступају Лукас Клостерман, док са контра стране дејствује незаменљиви Давид Раум. Штоперски пар представљају играч рођен у Марсеју – Мохамед Симакан и његов сународник Кастело Лукеба који има тек 20 година. Наравно услед повреде у саставу неће бити капитена Лајпцига, стаменог штопера Вили Орбана. Везни ред је поверен двојици момака, прво заменику капитена – Кевину Камплу који је од 2017. године део Лајпцига, као и стандардном репрезентативцу Аустрије – Ксаверу Шлагеру. На позицији десног крила највеће поверење добија суперталентовани – Ћави Симонс, док десетка Лајпцига – Емил Форсберг пробија по левом боку. Тешку артиљерију у нападу чине Лоис Опенда, који је стигао из Ленса овог лета у трансферу тешком 38 милиона и још једно појачање из братског клуба Салцбурга – Бенџамин Шешко. Ту је наравно и Јусуф Поулсен, који је ове сезоне играо на свакој утакмици, али у већини ситуација дели минутажу са Шешком. Такође, од повреде се опоравила највећа звезда тима – Дани Олмо, играч који је прошао Барселонину “Ла Масију” и вероватно ће утакмицу почети на клупи, док ће опције са исте бити још Тимо Вернер, Фабио Карваљо, Кристоф Баумгартнер, Николас Сајвалд, Илаик Мориба, Амаду Хаидара…

СУДИЈЕ МЕЧА

Главни судија: Хозе Марија Санчез.
Први помоћник: Раул Кабањеро.
Други помоћник: Ињиго Пријето.
Четврти судија: Хозе Луис Мунуера.
ВАР: Карлос дел Серо Гранде.
АВАР: Рикардо де Бургос.

ОСТАЛЕ УТАКМИЦЕ

Уторак:

-18:45 Галатасарај – Бајерн Минхен
-18:45 Интер – Салцбург
-21:00 Бенфика – Реал Сосиједад
-21:00 Брага – Реал Мадрид
-21:00 Ленс – ПСВ
-21:00 Манчестер Јунајтед – Копенхаген
-21:00 Севиља – Арсенал
-21:00 Унион Берлин – Наполи

Среда:

-18:45 Барселона – Шахтјор
-18:45 Фејнорд – Лацио
-21:00 Антверпен – Порто
-21:00 Селтик – Атлетико Мадрид
-21:00 Њукасл – Борусија Дортмунд
-21:00 ПСЖ – Милан
-21:00 Јанг Бојс – Манчестер Сити

Претходни текстЗвездаши на каљењу – Кнежевић и Митуљикићи креирају, Ђермановић погађа
Следећи текстТодоров и Брадић o заједничким пројектима у региону