Биланс Звездиних репрезентативаца – Лучић и Мијатовић доминирали

19

Сијасет фудбалера Црвене звезде добио је позив у репрезентативне селекције својих земаља, а најистакнутији су били предводници младе, односно омладинске селекције Србије – Владимир Лучић и Јован Мијатовић.

Вешти дриблер Владимир Лучић је поново предводио младу репрезентацију наше земље. Истакао се играч рођен 2002. године са два гола на исто толико мечева. Затресао је прво мрежу Енглеза погодивши рашље ударцем унутар шеснаестерца, а потом се уписао на листу стрелеца у тријумфу над Северном Ирском у оквиру квалификација за Европско првенство и то као капитен. Иако је првобитно задужио позив А селекције Србије, млади крилни нападач Стефан Митровић, је одлуком селектора прекомандован у национални тим до 21 године. На поменутим утакмицама је држао десну страну терена и одиграо укупно 180 минута, а био је капитен на дуелу против Енглеске. У важној победи учинак је остварио момак позајмљен Виљареалу Б – Стефан Лековић у виду перфектне дефанзиве, јер је комадовао последњом линијом тима од првог до последњег судијског звиждука.

Замбија је одиграла два контролна сусрета, а везиста Кингс Кангва је “плесао” против Египта свих 90 минута, док је са друге стране против Уганде терен напустио у финишу сусрета. Едмунд Адо је имао пуну минутажу за национални тим Гане против САД, али је пропустио меч у Мексику против домаћина из Централне Америке. Гелор Канга је у ремију Габона са Гвинејом на терен провео свих 90 минута.

Марко Стаменић је био мотор репрезентације Новог Зеланда у окршајима са ДР Конгом и Аустралијом. За још један национални тим из подручја Океаније наступао је претходне недеље Јужнокореанац – Хванг Ин Бом. Одиграо је једно полувреме против Туниса, док минуте није уписао на мечу са Вијетнаном.

Обавезе у националној селекцији Србије до 19 година имали су Коста Недељковић, Јован Шљивић и Јован Мијатовић. На списку селектора су се такође нашли Стефан Маринковић, Андреј Петровић и Матеја Бубањ који наступају за наше омладинце, те Алексеј Вукичевић који је на позајмици у Графичару. У два пријатељска сусрета са Италијом је блистао центарфор Мијатовић са укупно три гола, а погађао је мрежу противника и хитроноги штопер Вукичевић. Поред момака са конкретним учинком, сви играчи су добили поверења селектора Радована Кривокапића, те квалитетом показали да су заслужено део националног тима.

Позиву селектора у оквиру својих земаља су се одазвали Милош Дегенек (Аустралија), Насер Ђига (Буркина Фасо), Урош Лазић (Србија У21), и Жан Филип Красо (Обала Слоноваче), али нисмо имали прилику да их видимо на терену.

Претходни текстЗвезда спремна за ЛЕН Челенџер Куп
Следећи текстБронза за Сару Живковић на Првенству Србије