Звездиних три од три, Чорто сачувала победу

74

Кошаркашице Црвене звезде савладале су новосадску Војводину 021 у 3.колу ЖКЛС 85-77 (24-19, 25-13, 15-23, 21-22) у хали „Баскет Сити“.

Црвена звезда је остварила и трећу победу, Новосађанке трећи пораз, али према свему приказаном тај учинак нису заслужиле.

У тим Драгана Вуковића су се вратиле Милица Бојовић и Лена Радуловић, док се Ким Ројстер, полако али сигурно, намеће као велико појачање под обручем. Звездине девојке су имале подршку и од кошаркаша Шабаза Нејпира.

Почетак и крај меча су донели велика узбуђења, али смо видели различита издања у другој и трећој четвртини. Војводина се у потпуности вратила у меч у другом полувремену, да је сигурну победу морала да сачува Тамара Чорто тројком у прави час.

Близу три минута на самом старту без поена били су увод у серију Војводине 7-0, што је натерало Драгана Вуковића на тајм-аут, али се наставила серија гошћи преко Лане Марић, коју су успеле да зауставе прво Невена Наумчев и Ким Ројстер, затим Лена Радуловић и Тина Селаковић, да би Ројстер и донела прво вођство Звезди, (14-12). До краја четвртине видели смо промене вођства, али Звезда је успела да стекне контролу над утакмицом и мини серијом дође до 24-19 на крају првих десет минута.

Серија између две четвртине наставила се до 15-0, уз 7 поена Чорто, два тајм-аута Наташе Анђелић и затим тројке Бојане Живковић. Звезда је већ била у препознатљивом моментуму, гошће нису имале решења за тандем Чорто-Ројстер, Тина Селаковић је била одлична у скоку, а Војводина се одржавала добрим процентом ван линије 6,75. Тако се и отишло на одмор, Јаковљевић је била прецизна из корнера за 49-32.

Иако је Звезда добро отворила трећи квартал, Војводина је серијом 8-2 наговестила повратак, а мини серијама поена се у потпуности враћала у меч. Звездина енергија у једном тренутку спласнула, што је искористила Лана Марић и креирала серију 6-0 за 64-55 пред одлучујућу четвртину.

Лена Радуловић је повезала редове Црвене звезде, црвено-беле су одбиле налет противница идентичном серијом, али је Вучетић неутралисала серију и покренула своју екипу. Убацила је везане поене, а затим и прву од три тројке у низу, пратиле су је Јаковљевић и Вуковић за серију 9-0, укупно 15-2, па смо на уласку у 38.минут имали 74-73 и тајм-аут Драгана Вуковић. Пресудан напад су имале шампионке Србије, а меч винер била је Тамара Чорто. Није то страно некадашњем јуниорском МВП-ију у црвено-белом дресу са бројем 6. Сигурна рука, тројка као кап, коју су пратили поени Ким Ројстер и невероватна борба по кошем, да би Чорто новим поенима потврдила победу Црвене звезде за коначних 85-77.

Ким Ројстер је са 27 поена и 13 скокова имала веома запажену ролу и са дабл-дабл учинком била најефикаснија на мечу, чиме је показала да је наш тим добио вредно појачање. Тамара Чорто дабл-дабл већ у трећем периоду, меч винер и 18 поена уз 10 скокова. Капитен Невена Наумчев је убацила 12, Тина Селаковић 11, Лена Радуловић 8, уз 6 асистенција.

У наредном колу састају се непоражене екипе, Арт Баскет и Црвена звезда.

ККЖ Црвена звезда: Наумчев 12 (5ск 3ас 1укл)Радуловић 8 (3ск 6ас 1блк), Чорто 18 (10ск 3ас 2укл), Данић, Јованов (1ск 1ас), Матић, Ђурђевић (2ск), Туцић, Бојовић 6 (3ск 2ас 1блк), Селаковић 11 (6ск 3ас 1укл), Ројстер 27 (13ск 2укл 1блк), Драгичевић 3 (1ск 3ас). Тренер: Драган Вуковић

Претходни текстРаднички бољи после три сета
Следећи текстФеренцварош прејак за црвено-беле