Звезда покренула „Елитну школу“ за најталентованије

35

„Елитна школа“ ФК Црвена звезда представља врхунски фудбалски пројекат у циљу едукације, убрзаног развоја и сазревања младих играча Омладинске школе нашег клуба.

Звездина младост је будућност најтрофејнијег српског клуба, те је ово постулат којим се увек руководе челници наше фудбалске академије. Кроз историју на теренима иза југа Маракане су тренирали вансеријски фудбалери, а тренутно смо сведоци тога да је у првом тиму чак девет играча пониклих у Омладинској школи Црвене звезде. У циљу усавршавања младих фудбалера на свим пољима у раној старосној доби покренута је “Елитна школа”, која ће управо кроз марљив рад са талентованим дечацима допринети рапидном развоју.

Наиме, кроз интернат смештен поред помоћних терена подно северне трибине стадиона “Рајко Митић” малишанима је обезбеђен боравак 24 часа дневно уз неопходне оброке током дана, али са посебном исхраном намењеном искључиво спортистима. Такође, додатан рад на терену под будним оком искусних фудбалских стручњака укључених у пројекат је саставни део обуке младих играча, поред тога тренинг у теретани првог тима, уз сарадњу са врхунским кондиционим тренером, који поред бројних могућности нуди момцима и опоравак након напорних утакмица. Нарочит акценат се ставља на систем образовања и вантренажне активности, те је поред редовног похађања школских установа током дана укључено и учење језика.

Покретач пројекта и иницијатор спровођења “Елитне школе” јесте некадашња десетка и капитен нашег клуба, а сада технички директор Црвене звезде – Марко Марин. Помоћник у стручном штабу Барака Бахара – Борис Савић је главни тренер и особа задужена за свакодневни рад са фудбалерима, а уз њега је још један бивши капитен и члан стафа првог тима – Вујадин Савић.

У програм су укључени и Никола Микић, који је такође са капитенском траком предводио црвено-беле у 21. веку, али и бивши фудбалер Александар Јевтић, као представници тренерских тимова Графичара, односно омладинске селекције нашег клуба. Ђак Звездине фудбалске академије и играч са запаженом домаћом, али и интернационалном каријером – Милош Стојчев уз играчке савете је задужен за разговор на дневном нивоу са малишанима.

Са друге стране, људи укључени у сјајан систем едукације су у свакодневној комуникацији са тренерима и координаторима Омладинске школе Црвена звезда, који предводе играче у оквиру генерације фудбалера, што је итекако битно у интеракцији са играчима у осетљивим годинама.

“Елитну школу” ФК Црвена звезда похађа 18 играча међу којима су: Алекса Цветковић (средина, 2005), Давид Ђурић (одбрана, 2006), Андреј Петровић (средина, 2006), Вељко Вукојевић (средина, 2006), Вељко Милосављевић (одбрана, 2007), Вук Рогановић (одбрана, 2007), Адем Авдић (одбрана, 2007), Игор Бубања (средина, 2007), Петар Манојловић (средина, 2007), Алекса Василић (средина, 2007), Урош Ђорђевић (средина, 2007), Ђорђе Ранковић (средина, 2007), Стефан Младеновски (напад, 2007), Алекса Петровић (средина, 2008), Павле Штулић (средина, 2008), Василије Костов (средина, 2008), Лука Зарић (средина,, 2008), Алекса Дамјановић (напад, 2008).

Сигурни смо да ће “Елитна школа” подарити изванредне резултате у пољу прогреса талентованих младих играча, те да ће кроз систематски рад на терену и образовање ван истог, фудбалери бити спремни за све изазове приликом преласка у први тим.

Претходни текстИза југа Маракане – Сенегалци појачали омладинце
Следећи текстМрваљевић честитао Тодорову