Делегација Црвене звезде посетила Хиландар

30

Делегација Црвене звезде предвођена генералним директором Звезданом Терзићем посетила је Свету гору, односно манастир Хиландар, као једну од највећих српских задужбина где нас је угостио игуман Методије.

Црвено-бела делегација предвођена Звезданом Терзићем, коју су још чинили и Марко Марин, те Марко Петровић, заједно са владиком Стефаном Сарићем и свештенством из Храма Светог Саве имала је ту част и прилику да посети чувени Хиландар и да се пуна утисака врати у Београд. Нема сумње да посете оваквог карактера додатно оплемењују дух човека, а инспиративни разговори са људима који су свој живот посветили Богу, су од непроцењивог значаја.

За крај посете, игуману Методију смо уручили дрес Црвене звезде са бројем 7, а он нам је узвратио књигом „Свети краљ Милутин“.

Звезда је окренута према цркви, као једном од највећих стубова српства, што је показатељ кроз дугачку историју нашег клуба, а утисак је да се тај однос у последњих неколико година додатно учвршћује. Звезда тако редовно помаже и манастире, те народне кухиње на Космету, па се може, са поносом, констатовати да смо изузетно друштвено одговорни и у служби српског народа, где год се он налазио.

Хиландар је православни манастир обновљен још 1198. године од стране Стефана Немање, на иницијативу његовог сина Светог Саве који је постао монах на планини Атос, седам година раније. Манастир се налази у северном делу Свете Горе и представља једно од најзначајнијих средишта српске културе и духовности. У Хиландару је очувана најбогатија колекција оригиналних старих рукописа, икона, фресака, тако да он у данашње време представља најзначајнију ризницу српске средњовековне културе.

Претходни текстЗлато за Теодору Суџум у Подгорици
Следећи текстЦрвено-бели отпутовали у Каунас (петак, 19ч, Жалгирио Арена)