Звездаши на каљењу – Лековић срушио Еспањол

26

Одлични су били млади фудбалери Црвене звезде који се тренутно налазе на каљењу у другим клубовима, како у Србији тако и у иностранству. Највећу пажњу конкретним учинком у викенду иза нас су придобили високи штопер Стефан Лековић, брзоноги десни бек Никола Глишић, креативни везиста Никола Кнежевић и вундеркинд Андрија Максимовић, који су се уписали у листу стрелаца. Поред тога од укупно 20 позајмљених играча, чак 16 момака је добило запажену минутажу.

Стефан Лековић је још једном водио Виљареал Б до победе у ЛаЛиги 2, а голом у раној фази меча је наговестио нову победу свог тима. У 13. минуту деветнаестогодишњи дефанзивац је поново бриљирао приликом офанзивног прекида, а овога пута је шутирао волеј ударцем из окрета на проигравање саиграча. Покушај левом, условно речено слабијом ногом, од стране Лековића је уз помоћ стативе завршио иза леђа голмана ривала на веома атрактиван начин. Ако се поставимо из визуре статистике у четири наврата је успешно отклонио опасност испред гола домаћина, правовременом реакцијом је пресекао три завршна паса фудбалера Еспањола, а уз то је упутио 32 прецизна додавања из последње линије што је високих 89 посто.

Други по реду стрелац овог викенда је био Никола Кнежевић, а асистент је био још један ђак наше фудбалске школе – Огњен Мимовић. Дуго су мировале мреже на дуелу између ОФК Београда и Радничког из Сремске Митровице, али је преломан био 79. минут уз горе поменути двојац. Наиме, Мимовић је пробио по десном боку и упутио квалитетан центаршут који је одлично искористио Кнежевић, те и он волеј ударцем послао лопту у мрежу. Некадашњи капитен омладинског тима Црвене звезде је стигао до трећег гола у актуелној такмичарској години, уз већ забележене четири асистенције. Запажене роле поново су приказали црвено-бели близанци, односно Никола и Јован Митуљикић. У неколико наврата су комбиновали врло добро, али нису имали довољно концентарције у завршиници. Најбољи стрелац Прве лиге Србије – Александар Кахвић је терен напустио у 34. минуту услед спречавања ризика од нежељене повреде, док је цео меч је одиграо Александар Ђермановић на штоперској позицији.

Графичар је нажалост доживео нови пораз, али су Звездини “клинци” показали завидан квалитет. Андрија Максимовић је стигао до петог гола у сезони, када је у 33. минуту меча погодио са “креча” савладавши веома прецизним ударцем голмана Лазара Каличанина. Могли су до голова чланови генерације 2005, али је недостајало среће прво Мијатовићу у 26, потом Шљивићу у 50, али и Недељковићу у 68. минуту. Поред тога, оставили су још једном “срце” на терену у жељи да покажу раскошан таленат и остваре победу. Снажни центарфор је освојио прегршт дуела и ваздушних окршаја са високим центарлним бековима Смедерева, док су Шљивић и Недељковић перфектно сарађивали на десном боку.

Четврти фудбалер који је постигао гол у викенду за нама је борбени – Никола Глишић. Десни бек “Тракториста” је показао спретност и сјајну реакцију након корнера, где је у противничком шеснаестерцу налетео на одбитак и пуним делом стопала закуцао лопту иза леђа чувара мреже Радника из Сурдулице. Био је играч са бројем седам на леђима веома офанзиван на популарном “Крову”, а ово је био његов трећи гол ове сезоне. Прелазну оцену у домаћем саставу је задужио и Милош Гордић. Голман ИМТ-а нас је навикао на сигурне интервенције, а упркос примљеном голу деловао је одлучно приликом бројних одбрана. Свих 90 минута на терену у великој победи Новог Пазара над Војводином је провео Урош Лазић. Наступајући на својој природној позицији крај десне аут линије, младић рођен 2003. године је дефанзивне задатке обављао без грешке што је у великој мери допринело стабилности последње линије домаћина.

Пуну минутажу у дресу Спартака из Трнаве је остварио још један дефанзивац – Андреј Ђурић. Демонстрирао је играч који је поникао на теренима Звездине фудбалске академије од чега је саткан, јер је чврстином и одличним позиционирањем на терену већ добио симпатије навијача словачког представника. Прилику да се радује тријумфу у данима иза нас имао је и Јегор Пруцев, а тим младог Руса је славио против НК Брава са 2:1. Талентовани дриблер је на терену провео 74 минута и за тај временски интервал оставио врло солидан утисак.

Овог викенда наступ нису забележили Владислав Голдин, Кенеди Икпоро, Иван Никчевић и Мохамад Умар.

Звездаши на каљењу:

Милош Гордић (ИМТ) – 90 минута у ремију против Радника (1:1)
Никола Глишић (ИМТ) – 90 минута у ремију против Радника (1:1)
Коста Недељковић (Графичар) – 75 минута у поразу од Смедерева (1:2)
Огњен Мимовић (ОФК Београд) – 90 минута у победи над Радничким из Сремске Митровице (1:0)
Андреј Ђурић (Спартак Трнава) – 90 минута у победи над Банском Бистрицом (1:2)
Стефан Лековић (Виљареал Б) – 90 минута у победи над Еспањолом (3:1)
Александар Ђермановић (ОФК Београд) – 90 минута у победи над Радничким из Сремске Митровице (1:0)
Урош Лазић (Нови Пазар) – 90 минута у победи над Војводином (3:1)
Јован Шљивић (Графичар) – 85 минута у поразу од Смедерева (1:2)
Андрија Максимовић (Графичар) – 90 минута у поразу од Смедерева (1:2)
Никола Кнежевић (ОФК Београд) – 90 минута у победи над Радничким из Сремске Митровице (1:0)
Никола Митуљикић (ОФК Београд) – 76 минута у победи над Радничким из Сремске Митровице (1:0)
Јован Митуљикић (ОФК Београд) – 76 минута у победи над Радничким из Сремске Митровице (1:0)
Јегор Пруцев (Цеље) – 74 минута у победи над НК Бравом (2:1)
Јован Мијатовић (Графичар) – 90 минута у поразу од Смедерева (1:2)
Александар Кахвић (ОФК Београд) – 34 минута у победи над Радничким из Сремске Митровице (1:0)

Претходни текстМаша Ђукић освојила злато у Загребу
Следећи текстБукари постигао најлепши гол у септембру