У сусрет противнику – Раднички 1923

26

Фудбалери Црвене звезде ће сутра од 15 часова гостовати Радничком 1923 у оквиру 11. кола Суперлиге Србије на стадиону “Чика Дача”.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Кроз историју састали смо се са Радничким из Крагујевца 55 пута. У оквиру националног првенства је одиграна 31 утакмица, пет мечева у купу, уз 19 пријатељских сусрета. Звезда је тријумфовала на 41 дуелу, 11 пута је био реми, а само у три наврата је славио Раднички 1923. Гол разлика износи 114:24 у корист Црвене звезде.

У последњем дуелу Црвена звезда и Раднички су ремизирали Крагујевцу резултатом 1:1 у шестом колу плеј-офа прошле сезоне, 20. маја ове године. Једини погодак за наш клуб постигао је Мирко Иванић и то на изузетно ефектан начин, те је његов гол проглашен за најлепши у месецу мају.

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Сви заинтересовани навијачи могу доћи до карте за предстојећи дуел Радничког 1923 и Црвене звезде, који ће се играти на стадиону “Чика Дача”, на благајнама Маракане данас до 17 часова по цени од 600 динара.

Звездаши који неће бити у прилици да уживо бодре наше првотимце у наредном изазову у домаћем шампионату, моћи ће да гледају утакмицу шестог кола плеј-офа Суперлиге Србије преко студијског програма на каналу Звезда ТВ, који почиње сат времена пре утакмице, а траје и током самог сусрета.

Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМЕ ЕКИПА

Црвена звезда је у претходне три утакмице, од којих су две биле у Лиги шампиона, прво поражена од Манчестер Ситија (3:1), затим је славила против Радничког из Ниша (1:0), да би на крају ремизирала са Јанг Бојсом (2:2). Последњи пут је Црвена звезда са два пораза у првенству у уводних 10 кола стартовала пре тачно 10 година и дефинитивно мора да се врати на препознатљив победнички ритам из ранијих сезона уколико жели успехе на сва три фронта. Иако Звезда има меч мање, налази се на трећој позицији са 18 освојених бодова на осам одиграних мечева, док тим Барака Бахара има најбољу гол разлику у лиги – 22:7.

Са друге стране крагујевачки Раднички заузима претпоследњу, односно 15. позицију на табели, а екипа Феђе Дудића је у досадашњем току сезоне остварила само две победе, уз шест пораза, док гол разлика износи 7:12. На последњем дуелу популарни “Црвени ђаволи” су изашли из црне серије и остварили победу на гостовању у Панчеву против Железничара – 0:2, док су по једном били прецизни интернационални, Чарлс и Бевис.

ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

На голу је Стојан Лековић, који је у тиму био и прошле сезоне. Бековске позиције резервисане су за Љубишу Пецеља и Александра Поповића. Штоперски тандем би требало да чине млади Андрија Радовановић и тридесетпетогодишњи Милан Митровић. На средини повезују линије тима Милош Ристић и капитен – Лука Зорић, док им је као осигурач у везном реду Вајди Сахли. По боковима дејствују Стефан Чоловић са бројем десет и хитри Гофри Чарлс, док је позиција нападача резервисана за Матију Глушчевића, који је поникао у Црвеној звезди. Опције са клупе су Килијан Бевис, Ђорђе Јовановић, Милан Видаков, Немања Томић…

СУДИЈЕ МЕЧА

Главни судија: Новак Симовић
Први помоћник: Немања Петровић
Други помоћник: Милош Симовић
Четврти судија: Станко Остраћанин
ВАР: Дејан Трифковић
АВАР: Урош Стојковић

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Петак:

-16:30 ИМТ – Радник 1:1
-18:00 Раднички – Напредак 1:1

Субота:

-16:00 Нови Пазар – Војводина
-18:00 Јавор – Железничар
-18:30 Партизан – Младост

Недеља:

-17:30 ТСЦ – Спартак
-17:30 Чукарички – Вождовац

Претходни текстКК Црвена звезда покренула први корак и упутила званичан захтев порталу Нова
Следећи текстСа Звездом под звездама, до звезда!