Звездини омладинци прејаки за Јанг Бојс

38

Омладинска селекција Црвене звезде је славила у другом колу групе Г Лиге шампиона за младе против Јанг Бојса резултатом 2:1. Отпор ривала је сломљен у 74. минуту када је Коста Недељковић упутио оштар пас на који је натрчао спретни Новак Гојков и рутински савладао голмана гостију, да би најлепши потез на мечу извео Јован Мијатовић у финишу сусрета и потписао победу тима Ненада Милијаша.

Црвена звезда – Јанг Бојс 2:1 (0:0)

Стадион: „ФК Вождовац“.

Судија: Дмитри Дмитриеу (Белорусија).

Стрелац: Гојков у 74. и Мијатовић у 86. минуту за Црвену звезду, а Пара у 90. минуту за Јанг Бојс.

Жути картони: Стојсављевић, Цветковић, Мијатовић (Црвена звезда), Малувуну, Мурит, Сејлер, Пара (Јанг Бојс).

Црвена звезда: Драшкић, Недељковић, Милосављевић, Вукичевић (од 89. Видојевић), Стојсављевић, Петровић (од 90. Лечић), Цветковић, Шљивић (од 62. Бубањ), Максимовић, Вукојевић (од 62. Гојков), Мијатовић.

Резерве: Маринковић, Видојевић, Лечић, Василић, Тегелтија, Гојков, Бубањ.

Јанг Бојс: Бајрами, Мурит, Хенчоз, Огувиде, Сејлер, Дема (од 77. Борхес), Руфенер (од 53. Жост), Деме, Малувуну (од 53. Пара), Лити (од 72. Шлафли), Бомо (од 77. Мендес).

Резерве: Брахер, Шлафли, Борхес, Жост, Пара, Мендес, Далипи.

Изабраници Ненада Милијаша су сјајно отворили утакмицу и већ у друго минуту могли да дођу до предности преко Недељковића чији је ударац укротио Бајрами. Одличну шансу за црвено-беле видели смо након прекида у осмом минуту, када је Вукичевић спустио лопту за Милосављевића, чији је ударац изблокиран, док је на правом месту био Мијатовић, који је шутирао са ивице петерца, али недовољно снажно да савлада голмана Јанг Бојса. Прелепу контру су извели омладинци Звезде у 15. минуту, када је Цветковић проиграо Мијатовића, који је проследио пас у дубину за Недељковића, али је нажалост његов ударац „слабијом“ ногом, након „лажњака“ изблокиран.

Затресла се и пречка Драшкићевог гола у 20. минуту када је Бомо гађао са ивице казненог простора, али није то обесхрабрило фудбалере нашег тима који су наставили да нападају. До краја полувремена је поново Мијатовић био у центру пажње који се лавовски борио са штоперима гостију који су искључиво уз прекршаје могли да га зауставе, али су Јанг Бојси у 45. минуту имали изгледну прилику, када је капитен Вукичевић са гол линије успео да интервенише.

Одмах на старту другог полувремена су изабраници Ненада Милијаша створили нову прилику, те је у 48. минуту Недељковић пронашао Максимовића, који је затресао спољни део мреже. Сјајно је у 55. минуту Петровић опробао свој ударац са двадесетак метара левом ногом, када је крајњим напорима Бајрами сачувао своју мрежу. Уследио је корнер, који је извео момак рођен 2006. године, док је Милосављевић био највиши у скоку, а лопта завршила преко гола. Играо се 61. минут када је маестрално Шљивић популарном штиклом одложио лопту за Максимовића, који је силовито шутирао са дистанце, али је пречка била савезник Јанг Бојсу.

Висио је гол у ваздуху, а онда је уследила најлепша акција на мечу и погодак Новака Гојкова у 74. минуту. Тада су комбиновали Максимовић, Мијатовић и Недељковић, који је хируршки прецизним пасом пронашао Гојкова на другој стативи, а потоњи закуцао лопту у празну мрежу. Готово идентична акција веђена је само минут касније, једина разлика била је у томе што је Максимовић шутирао са десетак метара, али преко гола.

Доказао је Мијатовић колико је убитачан у 86. минуту када је Огувидеа „однео“ и покупио лопту, а затим и обишао Бајрамија, те рутински погодио мрежу ривала, који је почасни погодак постигао у надокнади времена преко Паре чиме је постављен коначан резултат.

Претходни текстЗвездини првотимци брусе форму на извору џудоа
Следећи текстМилијаш: Желели смо победу и заслужили је