Звезда против Јанг Бојса чека јубилеје

34

Фудбалери Црвене звезде ће вечерас од 21 час истрчати на терен против Јанг Бојса у оквиру другог кола групне фазе Лиге шампиона, а пред нама је неколико интересантних јубилеја.

Звезди ће ово бити укупно 100. утакмица у Лиги шампиона, не рачунајући квалификације за елитно клупско такмичење. Ипак, потенцијални тријумф био би 49. за црвено-беле, тако да ћемо на јубилеј од 50 тријумфа у Лиги шампиона ипак морати да сачекамо. У сваком случају, четири поготка нас деле до јубилеја и 200 голова које је Звезда постигла у Лиги шампиона, не рачунајући квалификације.

Ако рачунамо и квалификације, онда ће то бити 153. меч за Звезду у Лиги шампиопна, али би у случају победе, наш тим дошао до 71. тријумфа укупно. То би довело до тога да Лига шампиона буде европско такмичење у ком Звезда има највише победа, с обзиром на то да је трентутно егал са Лигом Европе и да однос износи 70-70.

Неко ко би индивидуално могао да се приближи рекорду је Милан Родић, коме би сутрашња утакмица могла да буде 38. у дресу Звезде када је реч о Лиги шампиона, чиме би дошао на само један меч заостатка у односу на Борјана кога би до краја групне фазе могао и да престигне.

Интересантна чињеница је и да ће ово бити 90. утакмица за Звезду у свим европским такмичењима у новој, модерној ери клуба на челу са актуелном управом при којој бележимо фантастичне резултате.

Видимо се на Маракани!

Претходни текстПовратак Катарине Манчић
Следећи текстДодатни контингент карата за Јанг Бојс и на дан утакмице