У сусрет противнику – Јанг Бојс

31

Црвена звезда ће у среду, 4. октобра од 21 час дочекати Јанг Бојс на стадиону “Рајко Митић” у оквиру другог кола групне фазе Лиге шампиона, док ће дуел против швајцарског представника означити пети по реду сусрет нашег клуба са тимом из Берна.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Црвена звезда и Јанг Бојс су до сада одиграли четири дуела, а београдски црвено-бели имају позитиван скор из међусобних окршаја. Први пут смо се сусрели 28. јула 2004. године када смо гостовали ривалу на стадиону „Хардтурм“ у Цириху у оквиру другог кола квалификација за Лигу шампиона, а резултат је био 2:2. Двоструки стрелац за тим из Љутице Богдана је био Никола Жигић. У реваншу на Маракани славили смо убедљиво са 3:0, док су голови Бојана Миладиновића, Милана Дудића и Николе Жигића довели навијаче до делиријума и украсили нашу победу.

Наредни двомеч је уследио 2019. године, а коинциденција се одиграла у томе да меч у Швајцарској поново буде завшрен са 2:2. За тим Владана Милојевића су тресли мрежу жуто-црних Милош Дегенек и Матео Гарсија. У београдском реваншу Звезда је успела у плеј-офу за најпрестижније клупско такмичење да избори пласман у групну фазу. Иако је крањи скор на семафору гласио 1:1, захваљујући правилу гола у гостима наш клуб је другу годину заредом играо са 32 најбоље екипе у Европи. Једини гол тада вредан пласмана је постигао Алекса Вукановић на асистенцију Милана Родића.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Сви навијачи појединачне карте за утакмицу Лиге шампиона између Црвене звезде и Јанг Бојса могу обезбедити на благајнама Маракане по следећим ценама:

Север/Југ – 3.500 динара (3.000 цена за чланове клуба)
Исток – 7.500 динара (7.000 цена за чланове клуба)
Запад – 8.500 динара (8.000 цена за чланове клуба)

Звездаши који неће бити у прилици да уживо бодре наше фудбалере на стадиону “Рајко Митић”, ће моћи да прате дуел на програму РТС1, као и каналу Арена Премиум 1 од 21 час. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Звезда се тренутно налази на трећем месту табеле Суперлиге Србије, након осам одиграхих мечева и 18 освојених бодова. Играчи Барака Бахара су тријумфовали на шест мечева, уз два пораза, а гол разлика износи 22:7. До сада смо у првенству савладали Војводину, Напредак, Младост, Спартак, Нови Пазар и Раднички из Ниша, а поразе смо претрпели од Вождовца и Чукаричког. На последњој утакмици смо савладали нишки Раднички на Маракани са 1:0 у оквиру домаћег шампионата, а човек одлуке је био Мирко Иванић захваљујући голу у раној фази сусрета. Када је у питању Лига шампиона у првом колу групне фазе смо гостовали Манчестер Ситију, а после храбре борбе у Енглеској смо изгубили са 3:1. Једини стрелац за црвено-беле је био Осман Букари.

Јанг Бојс је тренутно другопласирана екипа на табели швајцарског шампионата са 17 освојених бодова, док лидер Цирих има два више. Одиграли су фудбалери Рафаела Викија осам утакмица у првенству, а статистика каже да су славили на пет мечева, два пута ремизирали и доживели пораз. Били су бољи жуто-црни од Лозане, Винтертура, Сервета, Лугана и Грасхопера, нерешено су играли са Ивердоном и Лузерном, а изгубили су од Сент Галена. Такође, у Купу Швајцарске су тријумфовали над Ксамаксом минималним резултатом. Кроз квалификације за најпрестижније европско такмичење су елиминисали Макаби из Хаифе у плеј-офу убедљивом победом у Берну од 3:0, док је у Израелу дуел одигран без голова. Ипак Јанг Бојс је претрпео пораз од Лајпцига на свом терену са 3:1 у првој утакмици Лиги шампиона, али меч чека после победе у првенству над горе поменутим Грасхопером.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Швајцарски тим наступа у формацији 4-4-2, где везни играчи обликију изглед ромба на средини терена. Међутим, Јанг Бојс уме да изненади и промени систем игре, те меч почне у формацији 5-3-2, као што је то био случај на мечу против РБ Лајпцига. На голу је стандардан Ентони Рачопи, а његова замена је четири године старији Давид фон Балмос. Левин Блум и Саиди Јанко деле минутажу на позицији десног бека, док крај леве аут линије наступа Улисес Гарсија, који је 2018. године стигао у Берн. Штоперски тандем представљају тридесетпетогодишњи капитен Фабијан Лустенбергер, а један је од ретких играча који је играо двомеч у оквиру плеј-офа за Лигу шампиона против Црвене звезде 2019. године, а ту је његов парњак и Мухамед Камара. Везним редом диригују Сенегалац – Чеик Нисае, уз њега дејствује Сандро Лопер и Месчак Елија, док је нешто истуренији испред њих Филип Угринић. Двојац у нападу чине тренутно најефикаснији фудбалери Жан Пјер Нсаме и Седрик Итен. Опције са клупе су Лорис Бенито, Дариан Малес, Ноа Персон, Силвер Ганвула, Жоел Монтеиро, Лукаш Лакоми…

СУДИЈЕ МЕЧА

Главни судија: Вилијам Колум.
Први помоћник: Франсис Конор.
Други помоћник: Дејвид Мекгиш.
Делегат: Дејвид Диксон.
ВАР: Дејвид Кут.
АВАР: Андрју Далас.

ОСТАЛЕ УТАКМИЦЕ

Група А:
– Уторак 21:00 – Манчестер јунајтед – Галатасарај
– Уторак 21:00 – Копенхаген – Бајерн Минхен

Група Б:
– Уторак 21:00 – Ленс – Арсенал
– Уторак 21:00 – ПСВ – Севиља

Група Ц:
– Уторак 18:45 – Унион Берлин – Брага
– Уторак 21:00 – Наполи – Реал Мадрид

Група Д:
– Уторак 18:45 – Салзбург – Реал Сосиедад
– Уторак 21:00 – Интер – Бенфика

Група Е:
– Среда 18:45 – Атлетико Мадрид – Фејнорд
– Среда 21:00 – Селтик – Лацио

Група Ф:
– Среда 21:00 – Борусија Дортмунд – Милан
– Среда 21:00 – Њукасл – ПСГ

Група Г:
– Среда 21:00 – Црвена звезда – Јанг Бојс
– Среда 21:00 – РБ Лајпциг – Манчестер Сити

Група Х:
– Среда 18:45 – Антверпен – Шахтјор Доњецк
– Среда 21:00 – Порто – Барселона

Претходни текстЗвездаши на каљењу – Дебитантски гол Пруцева
Следећи текстОмладинци наоштрени за Јанг Бојс