У сусрет противнику – Раднички Ниш

26

Црвена звезда ће у суботу од 18 часова и 5 минута дочекати нишки Раднички на стадиону “Рајко Митић” у оквиру 10. кола националног првенства, што ће означити 122. по реду такмичарски окршај београдских црвено-белих и популарних “Мераклија”.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Црвена звезда и Раднички из Ниша су до сада у историји одиграли укупно 121 дуел, а статистика је на страни нашег клуба. Наиме, однели смо победу на 83 меча, нерешен исход је био на 22 сусрета, док је Раднички славио на 17 утакмица. Гол разлика је на страни српског шампиона и износи 255:88.

Занимљив податак јесте да се наш клуб састао први пут са “Мераклијама“ давне 1951. године, а тада је победа од 2:0 припала Звезди.

Последњи пут смо играли против Нишлија 23. октобра 2022. године у оквиру 16. кола Суперлиге Србије. Гостовали смо на “Чаиру“ и славили са 1:2, док је двоструки стрелац за наш тим био Александар Пешић.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Улазнице за меч против Радничког из Ниша су у продаји ОНЛАЈН. Такође, сви звездаши карте могу обезбедити на благајнама Маракане у петак до 19 часова, као и на дан меча од 10 сати па до почетка дуела. Цене улазница су следеће:

Север: 400 динара
Исток: 500 динара
Запад: 700 динара
Ложа Синиша Михајловић:1400 динара
ВИП 1 и 2: 6500 динара
ВИП Галерија: 8000 динара

Звездаши који неће бити у прилици да уживо бодре изабранике Барака Бахара на Маракани, ће меч моћи да прате на Звезда ТВ, као и на истоименом Јутјуб каналу у виду студија који ће стартовати у 17:05, а трајаће за време, као и након меча. Поред тога, пренос је доступан на каналу Арена Премиум 1 од 18:05. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Звезда се тренутно налази на трећем месту табеле Суперлиге Србије, након седам одиграних мечева. Фудбалери Барака Бахара су остварили пет победа, два пораза и имају 15 освојених бодова, а гол разлика износи 21:7. У досадашњем току сезоне славили смо против Војводине, Напретка, Младости, Спартака и Новог Пазара, док смо поред пораза од Вождовца, изгубили и од Чукаричког на страни. Последњи меч смо одиграли у оквиру првог кола групне фазе Лиге шампиона против Манчестер Ситија у Енглеској. Иако смо доживели пораз са 3:1 од актуелног шампиона најпрестижнијег фудбалског такмичења у Европи, играчи нашег клуба су храбро одиграли један од најзахтевнијих дуела у свим сегментима. Једини гол за наш клуб у Манчестеру је постигао Осман Букари на асистенцију Мирка Иванића.

Са свега седам освојених бодова нишки Раднички заузима 13 место на табели домаћег првенства, уз гол разлику 8:12. Тим који са тренерске позиције предводи некадашњи фудбалер Црвене звезде – Никола Трајковић, је од осам одиграних утакмица победио на само два меча, када су играчи са „Чаира“ били бољи од крагујевачког Радничког и ИМТ-а. Ипак, „Мераклије“ су изгубиле на чак пет дуела, редом од Чукаричког, екипе ТСЦ, Партизана, Војводине и Јавора. На последњем дуелу Нишлије су играле без голова у Сурдулици против Радника, што је једини реми ове сезоне за нашег будућег ривала.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Раднички Ниш наступа у формацији 4-2-3-1. Место међу стативама је резервисано за Драгана Росића, голмана рођеног 1996. године, а његова замена је млади Димитрије Стевановић. На позицији десног бека привремено дејствује Камерунац – Јамкам, који је по вокацији штопер, док уз леву аут линију шпарта изданак фудбалске академије Цириха – Филип Фреи. Тандем централних бекова представљају некадашњи Звездин ђак – Давид Петровић и појачање из Борца из Бања Луке – Александар Војновић. Искусни капитен Александар Пејовић командује средином терена, а подршку у дефанзивним задацима добија од доскорашњег везисте Графичара – Милорада Стајића. Нешто истуренији испред поменутог двојца је Вања Илић, док по боковима играју најбољи креатори Радничког – Сава Петров и Ђуро Зец. Место центарфора припада двадесетосмогодишњем Миљану Шкрбићу. Опције са клупе су Павле Ивеља, Ласана Ендиаје, Лазар Јовановић, Немања Белаковић, Александар Месаровић, Никола Влајковић…

СУДИЈЕ МЕЧА

Главни судија: Павле Илић.
Први помоћник: Марко Живановић.
Други помоћник: Александар Говедаревић.
Делегат: Небојша Поповић.
ВАР: Момчило Марковић.
АВАР: Светозар Живин.

ОСТАЛЕ УТАКМИЦЕ

Петак:

-18:30 Војводина – ИМТ

Субота:

-17:00 Спартак – Чукарички
-19:00 Младост – ТСЦ

Недеља:

-16:00 Радник – Јавор
-17:00 Напредак – Партизан
-18:00 Железничар – Раднички 1923

Понедељак:

-19:00 Вождовац – Нови Пазар

Претходни текстБахар: Пуне трибине против Радничког ветар у леђа за Лигу шампиона
Следећи текстЦрвена звезда Примобет – Раднички Крагујевац 29:31 (16:18)