Звездаши на каљењу – Лековић командовао “Жутом подморницом”

40

Изузетно успешан викенд је за нама што се тиче фудбалера Црвене звезде који се налазе на позајмицама. Укупно 17 фудбалера који се кале у другим клубовима је уписало наступе током протеклог викенда, а у центру пажње су били Стефан Лековић и Александар Ђермановић са првенцима у дресу Виљареала Б, односно ОФК Београда.

У победи ОФК Београда над Инђијом од 0:2 један од најзаслужнијих за тријумф је био Александар Ђермановић. Стамени дефанзивац је после прве, од укупно две, асистенције Николе Кнежевића дошао до свог првенца у дресу плаво-белих после изванредног трзаја главом након ударца из угла. Код другог гола гостујуће екипе изразити техничар Кнежевић је показао креативност и поново врло прецизним центаршутем забележио ново успешно прогиравање за погодак.

Уз стрелца првог гола и двоструког асистента на мечу још три Звездина играча су дала изузетан допринос у победи „Романтичара“ – Огњен Мимовић је одиграо цео дуел, Александар Кахвић 64 минута, док су браћа Митуљикић терен напустила 13 минута пре краја сусрета. На изразито тешком терену млади играчи Звезде су показали завидан квалитет.

На трећем мечу у дресу Б екипе Виљареала, Стефан Лековић је већ успео да се упише у стрелце и тако знатно допринесе победи шпанског тима над Аморебиетом са 3:1. Деветнаестогодишњи дефанзивац је показао сналажљивост и одлично реаговао на одбијену лопту у противничком казненом простору, те је закуцао у мрежу ривала поред немоћног голмана и тако потврдио тријумф „Жуте подморнице“. Поред тога што је офанзивно био ажуран, сјајан је био и у свом примарном задатку – дефанзиви, па је тако у више наврата сигурно интервенисао испред свог гола

Графичар је поражен на гостујућем терену од Текстилца резултатом 4:0, а за Звездин развојни тим наступила су четворица наших фудбалера. Андрија Максимовић и Коста Недељковић су одиграли цео меч, услед задобијеног незгодног ударца у доњи део леђа Јован Шљивић је на терену провео прво полувреме, док је Јован Мијатовић у игри био 53 минута. Када је у питању Прва лига Србије, наступио је још и Иван Никчевић. Дебитански наступ у другом по јачини такмичењу у Србији, млади центарфор ће памтити по убедљивој победи од 4:1 над Новим Садом 1921.

Милош Гордић нас је већ сад навикао на стандардно добре партије у дресу ИМТ-а, а овог пута је успео да сачува мрежу у минималној победи „Тракториста“ над Радничким из Крагујевца. Сигуран је био популарни “Горда” у бројним ситуацијама испред свог гола, а још једном је успео да оствари клин-шит. У томе му је помогао и Никола Глишић који је такође одиграо цео меч и наставио са одличним партијама крај десне аут-линије. Урош Лазић је забележио 73 минута у поразу Новог Пазара од Младости из Лучана од 2:0. Млади Звездин играч се усталио на позицији десног бека у редовима Пазараца и упркос овом поразу, наставио са партијама на високом нивоу које трају од почетка сезоне.

Андреј Ђурић полако се устаљује у првој постави екипе Спартака из Трнаве, а минулог викенда је одиграо и први пут комплетан меч за Словаке против Ружомберока. Нажалост дуел је завршен резултатом 2:2, али је стамени штопер оставио одличан утисак командујући дефанзивном линијом. Јегор Пруцев пружа све боље партије у Словенији, а овог пута је био један од најбољих на терену у победи Цеља над Калцером минималним резултатом.

Шансу у недељи за нама нису добили Кенеди Икпоро, Владислав Голдин и Мухамад Умар.

ЗВЕЗДАШИ НА КАЉЕЊУ:

Милош Гордић (ИМТ) – 90 минута у победи над Радничким 1923 (1:0)
Никола Глишић (ИМТ) – 90 минута у победи над Радничким 1923 (1:0)
Коста Недељковић (Графичар) – 90 минута у поразу од Текстилца (4:0)
Огњен Мимовић (ОФК Београд) – 90 минута у победи над Инђијом (0:2)
Андреј Ђурић (Спартак Трнава) – 90 минута у ремију са Ружомбероком (2:2)
Александар Ђермановић (ОФК Београд) – 90 минута над Инђијом (0:2)
Стефан Лековић (Виљареал Б) – 90 минута у победи над Аморебиетом (3:1)
Урош Лазић (Нови Пазар) – 76 минута у поразу од Младости (2:0)
Јован Шљивић (Графичар) – 45 минута у поразу од Текстилца (4:0)
Андрија Максимовић (Графичар) – 90 минута у поразу од Текстилца (4:0)
Никола Кнежевић (ОФК Београд) – 64 минута у победи над Инђијом (0:2)
Јован Митуљикић (ОФК Београд) – 77 минута у победи над Инђијом (0:2)
Никола Митуљикић (ОФК Београд) – 77 минута у победи над Инђијом (0:2)
Јегор Пруцев (Цеље) – 58 минута у победи над Калцером (1:0)
Јован Мијатовић (Графичар) – 53 минута у поразу од Текстилца (4:0)
Александар Кахвић (ОФК Београд) – 64 минута у победи над Инђијом (0:2)
Иван Никчевић (Колубара) – 11 минута у победи над Новим Садом (4:1)

Претходни текстЗавеслај до звезда!
Следећи текстИза југа Маракане – Петлићи сјајно стартовали