Одлични резултати Звездиних дизача тегова

165

Ако би се за неки клуб могло рећи да је прешао трновит пут од дна до врха, дефинитивно би то био Клуб дизача тегова Црвена звезда.

Клуб који ће за три године прославити 30 година постојања, ове године доживљава праву резултатску катарзу. Од клуба који је до пре само 4 године био без иједног такмичара и који је “таворио” и преживљавао тешке тренутке на дизачкој мапи Србије, данас је један од водећих београдских клубова, и један од три најбоља клуба у Србији.

Године неисцрпног рада тренера Луке Вујадиновића, ангажман и фокус на довођењу нових дизача, прављењу спортских резултата и такмичара, као резултат донео је годину која ће остати забележена златним словима у историји како Клуба, тако и самог дизања тегова у Србији.

Екипа је ове године учествовала на интернационалном турниру у Румунији “Arad International Tournament 2023” где су такмичари Црвене звезде освојили четири медаље у веома јаким конкуренцијама.

После другог од три кола Лиге Београда, после много година налазе се на првом месту, а у лиги Србије тренутно на трећем.

Димитрије Аврамовић је постао сениорски државни првак после више од деценију, на недавно одржаном Првенству Србије за сениоре у Суботици. На том такмичењу поред њега, вицешампиони Србије су постали Михаило Милошевић и Владимир Јовић, а бронзом се окитио Вук Раденковић.

Клуб дизача тегова Црвена звезда је поново постао синоним за победу. Имамо вансеријску мушку екипу, као некад пре 12 година, што је доказ да се историја понавља, и две невероватно талентоване, вредне и успешне девојке, Сару Ђуретић и Гордану Велиновић, које тек чека државно првенство 15. октобра. Очекујемо медаље и добре пласмане. Мушка екипа на коју сам више него поносан изнедрила је четири државне медаље од 4 такмичара, једну бронзу у категорији до 73кг, Вук Раденковић, који се силовито борио до последњег покушаја у дисциплини избачај, такође два вицешампиона, Владимира Јовића у категорији до 61кг и Михаила Милошевића у категорији до 67кг који је тренутно највећа нада и таленат клуба, врло близу норме да изађе на Европско првенство. Димитрије Аврамовић је наш нови државни првак у категорији до 96кг, екстремно талентован момак који је за јако кратко време остварио озбиљан биатлон. Звезда поново има државног првака после скоро 15 година.

-Поред домаћих такмичења, наша екипа је узела 4 златне медаље на Купу у Араду, Сара Ђуретић у категорији до 64кг, Милош Ковачевић у 102кг категорији, Михаило Милошевић у 73кг и Матеја Прапротник у 96кг категорији и уједно најјачи такмичар на целом турниру до 23 године. Такође на Трофеју Београда смо узели екипно 3. место, где је била јако неизвесна борба до самог краја. Наша Сара Ђуретић је била друга најјача жена на целом такмичењу. Наша Милица Кљајић, други тренер Црвене звезде, остварила је велики успех са омладинцем Вуком Гудовићем који је оборио државне рекорде у обе дисциплине и биатлону до 15 година. Милица вредно ради и има још једну младу наду за коју тек чекамо да се избори за своје место на постољу и самом врху.

Поред стандардне екипе имамо и интернационалце, момка из Немачке, Конрад Фишер, који ће наступати на Гала купу Београда и који је помогао клуб на толико начина, од опреме за такмичаре до опреме за теретану, и момка из Чилеа, који ће се следеће године придружити нашим редовима, Габријел Андрес, вишеструки освајач државних медаља у Чилеу.

Када сам почео да радим као главни тренер у Звезди није било никога. Влада и ја смо били једини чланови клуба и све је кренуло као идеја, иза које стоји много рада. Наш спорт је искушенички спорт, преиспитује вас константно, и зато се јако често дизачи тегова препознају не само по мишићима него и по врло скромној и искреној природи. Ми смо клуб који функционише као једна велика породица и то је тајна нашег успеха – истиче први тренер клуба Лука Вујадиновић.

Владимиру Јовићу који је иначе и председник клуба, државно првенство за сениоре у Суботици је уједно било и последње сениорско такмичење у дресу Црвене звезде, и са вицешампионском медаљом се опростио од дизања тегова као један од најстаријих сениора у Спортском друштву Црвена звезда.

Претходни текст„Media Day“ КК Црвена звезда Меридианбет 2023
Следећи текстСтојан Вујко: Добро дошли на Звездин Куп