Никола Јелић нови директор Омладинске школе Црвене звезде

62

Нови директор Омладинске школе Црвене звезде је Никола Јелић, дугогодишњи главни тренер наше фудбалске академије.

Велика је част и још већа обавеза бити директор Омладинске школе ФК Црвена звезда. Знамо да наш клуб има једну од највећих навијачких армија у Европи и региону, па је самим тим одговорност много већа. Захваљујем се руководству Црвене звезде на указаном поверењу, генералном директору Звездану Тезићу, председнику Светозару Мијаиловићу, спортском директору Митру Мркели, оперативном директору Марку Петровићу и техничком директору Марку Марину, који посебно верују у мој рад. Надам се да сам у минулом периоду успео да остварим све оно што је планирано, заједно уз најближе сараднике, те да је као круна напорног рада дошла титула директора фудбалске академије – истакао је Јелић.

Фудбалски руководилац, који је већ осам година постизао изванредне резултате у раду са младим играчима и тренерима, истиче наручиту жељу за већим напретком и развојем Омладинске школе Црвене звезде.

Црвена звезда организационо и на терену мора да буде у рангу највећих европских клубова. Независно од инфраструктуре и осталих фактора, међу којима су и финансијски услови, морамо да парирамо најбољим фудбалским академијама, то је дефинитивно пут којим идемо. Желимо да играчи брже сазревају и да се на што експедитивнији начин припремају за сениорски фудбал. Ако вредно, марљиво и напорно радите, резултати ће сами доћи. Није могуће да селектирате најбоље младе момке и да уз то одлично тренирате, а да резултати то не испрате. Једноставно, то је стаза којом тежимо да идемо – поручио је директор Омладинске школе ФК Црвена звезда.

Никола Јелић је рођен 9. децембра 1976. године у Београду. Као играч је наступао је у омладинском погону Чукаричког. Жељу за образовањем је показао после завршетка јуниорског стажа, када је уписао и потом завршио Факултет за спорт и физичко васпитање, уз мастер на истом универзитету. Рад као тренер са млађим категоријама је почео у ФК Кнежевац 1997. године, да би три сезоне касније био оснивач фудбалске академије Жарково. Веома успешан рад на нашим просторима га је одвео у иностранство, где је пет година боравио у Русији као заменик директора Омладинске школе у Краснодару. Након пола деценије вратио се у Србију и преузео улогу главног тренера у раду са младим играчима у ФК Црвена звезда. У интервалу од осам година постизао је врхунске резултате и заједно уз сараднике изнедрио бројне фудбалске таленте, који су заиграли у првом тиму нашег клуба.

Претходни текстЦрвено-бело вече први пут одржано у Швајцарској
Следећи текстЗвезда декласирала Партизан на старту домаћег шампионата