Пораз омладинаца у голеади

30

Омладинци Црвене звезде су доживели прораз резултатом 5:2 против Манчестер Ситија на гостујућем терену у оквиру првог кола групне фазе Лиге шампиона за младе. Храбро су играли фудбалери Ненада Милијаша и приказали квалитет против снажног противника, али на крају нису успели да стигну до бодова. Стрелци за наш клуб су били центарфори Јован Мијатовић и Матеја Бубањ, док је асистенцију уписао Алекса Цветковић.

Манчестер Сити – Црвена звезда 5:2 (1:0)

Стадион: „Академија Манчестер Сити“.

Судија: Марек Радина (Чешка).

Стрелци: Лоренс у 43. и 48, Диксон у 50, Тејлор у 55. и Хески у 81. минуту за Манчестер Сити, а Мијатовић у 57. и Бубањ у 77. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Галвез, Сусохо (Манчестер Сити), Вукичевић (Црвена звезда).

Манчестер Сити: Грант, Самјуел (од 88. Карингтон), Симпсон, Алејни, Галвез (од 88. Адам), Сусохо (од 88. Врајт) , Рупрехт (од 75. Хески), Обоаводу, Диксон, Тејлор, Лоренс (од 88. Вархурст).

Резерве: Мареј, Карингтон, Врајт, Океке, Адам, Хески, Вархурст.

Црвена звезда: Маринковић, Недељковић, Милосављевић, Вукичевић, Стојсављевић, Лечић (од 53. Мирановић), Петровић (од 53. Цветковић), Шљивић (од 72. Остојић), Максимовић (од 72. Бубањ), Вукојевић (од 64. Гојков), Мијатовић.

Резерве: Драшкић, Остојић, Видојевић, Мирановић, Цветковић, Гојков, Бубањ.

У снажном саставу изашли су црвено-бели јуниори на мегдан тиму Манчестер Ситија до 18 година на првом дуелу групне фазе Лиге шампиона за младе. Кренули су офанзивно фудбалери обе екипе, а прву опасност на мечу видели смо од стране домаћина утакмице. Играо се трећи минут капитен Црвене звезде – Маринковић скратио угао гола и одбранио зицер Рупрехту. У 11. минуту Вукојевић је одложио грудима лопту за Шљивића, који је “повукао” контранапад нашег тима и потом упослио Максимовића. Међутим, завршни пас популарног “Месија” није успео да стигне до центарфора Мијатовића. Идеална кретња нападача нашег тима је феноменално била испраћена од стране Максимовића, који је додавањем између бековске и штоперске позиције “спојио” Мијатовића са голом у 16. минуту. Ипак ударац десном, условно речено “слабијом” ногом, од стране играча рођеног 2005. године је завршио поред гола.

Још једном су изабраници Ненада Милијаша приказали добру транзицију у 26. минуту. Комбиновали су Максимовић и Мијатовић, док је комплетну акцију по десној страни испратио Недељковић. Међутим, млади десни бек није имао простора да упути ударац. Шутирао је снажно и прецизно Мијатовић са ивице шеснаестерца, али право у Гранта у 34. минуту након повратног паса Вукојевића. Упркос одличној дефанзиви црвено-белих у 43. минуту Манчестер Сити је дошао до прености преко Лоренса.

Старт другог дела игре није почео идеално по наш тим, јер је Лоренс у 48. минуту повисио на 2:0. После само 120 секунди одлично је зауставио Маринковић ударац Тејлора са линије петерца, међутим реаговао је Диксон и постигао нови погодак за представника Енглеске. Потом је погодио и Тејлор у 55. минуту за Манчестер Сити, али је уследила позитивна реакција нашег тима за само два минута од примљеног гола. Стојсављевић је упутио центаршут са левог бока, лопту је качио Цветковић, таман толико да је стигла до Мијатовића који је брзо реаговао и са 11 метара “спаковао” лопту у мрежу.

Брилијантно је одбранио капитен Маринковић две стопостоне прилике играчима Манчестер Ситија у 63. минуту и тиме демонстирао невероватан рефлекс и задужио аплаузе са трибина. Уследио је мирнији период меча, а онда је тандем нападача Мијатовић-Бубањ извео сјајну комбинацију на половини противника у 77. минуту. Прво је резервиста Бубањ вештим дриблингом “преварио” свог чувара и оставио лопту снажном Мијатовићу на ударац. Потом је “бомбу” Звездине деветке успео крајњим напорима да одбрани Грант, али је све испратио Бубањ који је закуцао лопту иза леђа голмана Манчестер Ситија 4:2. Ипак у 81. минуту Хески је голом поново вратио домаћина на три гола предности и поставио коначан резултат.

Претходни текстПровера форме са прваком Румуније
Следећи текстМилијаш: Велико искуство, али не одступамо од циља