У сусрет противнику – Манчестер Сити

22

Црвена звезда ће прву утакмицу у оквиру групне фазе Лиге шампиона у сезони одиграти на гостовању против Манчестер Ситија у уторак, 19. септембра са почетком у 21 час.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Црвена звезда и Манчестер Сити до сада немају међусобне сусрете, те нас ове године очекују прве две утакмице у историји са актуелним шампионом Европе. Између осталог, наш клуб и небеско плави из Манчестера су једине две екипе из групе Г Лиге шампиона, које могу да се похвале „ушатим“ пехаром у витринама музеја.

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Навијачи Црвене звезде су имали прилике да обезбеде улазнице за меч у Манчестеру у Сервису за чланство на стадиону „Рајко Митић“ у четвртак и петак, односно 14. и 15. септембра, те изабраници Барака Бахара неће бити сами на најтежем гостовању у досадашњем току сезоне. Навијачи који неће бити у прилици да бодре фудбалере Барака Бахара на „Итихаду“ ће меч моћи да прате на Звезда ТВ, као и на истоименом Јутјуб каналу у виду студија који ће стартовати у 19 часова, а трајаће за време, као и након меча.

ФОРМА ЕКИПА

Звезда се тренутно налази на трећем месту табеле Суперлиге Србије након седам одиграних мечева. Изабраници Барака Бахара су остварили пет победа и два пораза, имају 15 освојених бодова, док гол разлика износи 21:7. Последњу утакмицу, након репрезентативне паузе, црвено-бели су одиграли у суботу, 16. септембра. Поражени су на Бановом Брду од Чукаричког резултатом 2:1, док је једини стрелац за наш клуб био Жан Филип Красо са беле тачке. У досадашњем току сезоне славили смо против Војводине, Напретка, Младости, Спартака и Новог Пазара, док смо поред пораза од Чукаричког, изгубили и од Вождовца на гостовању.

Манчестер Сити је са друге стране једина екипа у енглеској Премијер лиги са максималним учинком, те након пет одиграних мечева има исто толико победа уз гол разлику која износи 14:3. Последњи меч изабраници Пепа Гвардиоле су одиграли против Вест Хема у суботу у Лондону. Славио је тада шампион Европе и Енглеске након преокрета резултатом 1:3. Иако су популарни Чекићари отишли на паузу са минималним вођством, у другом полувремену су за Манчестер Сити погађали Жереми Доку, Бернардо Силва и Ерлинг Халанд. У досадашњем току сезоне уписивали су победе и против Барнлија, Њукасла, Шефилд Јунајтеда и Фулама.

ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Прва звезда екипе је свакако Ерлинг Халанд, иако је утисак да је најважнији играч за тим Кевин Де Брујне који је повређен и који ће, како стоје ствари, пропустити прву утакмицу против нашег тима. Осим њих двојице, у навали су најчешће још Џек Грилиш, Фил Фоден, Бернардо Силва, као и Хулиан Алварез, мада минуте траже и продишлице Нунес и Доку. Леђа им чувају Родри, као и новајлија Матео Ковачић. Када је реч о дефанзиви, крај десне аут линије је Кајл Вокер, док леву страну Нејтан Аке. Штоперски тандем ће чинити Рубен Диаш и Јошко Гвардиол, премда су ту још Џон Стоунс који покрива готово све позиције, што у одбрани, што у дефанзивној делу средине, те Мануел Аканђи. На голу је незамењив Едерсон.

Претходни текстЗвездини бисери – Вукојевић распуцан пред Сити
Следећи текстПакети карата за Лигу шампиона у слободној продаји од среде 20. септембра