Звезда после велике борбе изгубила од Шпандауа, па декласирала Спартак

40

Ватерполисткиње Црвене звезде оствариле су половичан учинак у прва два кола првог квалификационог турнира Дунав лиге, који се од петка до недеље игра у Бечеју.

Екипа Драгане Ивковић у првом мечу је поражена од немачког Шпандауа са 9:7 и то после велике борбе и три изједначене четвртине.

У поподневном термину, црвено-беле су оправдале улогу великог фаворита и потопиле су суботички Спартак са 27:8.

Звезда је против Немица два пута водила у првих осам минута, али је Шпандау серијом од три гола дошао до преокрета и у 12. минуту утакмице је водио са 4:2. Међутим, Звезда је релативно брзо са два гола, из петерца и са играчицом више, дошла до изједначења и на полувремену је било 4:4.

У наставку је Шпандау поново имао два гола предности, да би потом Звезда заиграла боље и са три гола у низу дошла до преокрета. Међутим, последњих осам минута припала су немачкој екипи.

Звезда је против Шпандауа играла у саставу: Лазић, Лазовић, Мојсева 1, Маринковић, Лујић 1, Лукић 1, Јашченко, Радоњић 2, Диаз Меса, Илић 2, Дамјановић, Зелић, Радојчић, Јанковић.

Против Спартака се питање победника није постављало, па је Звезда већ у шестом минуту водила са 6:0. Тада се чекао само коначан резултат, а на крају су црвено-беле славиле са 27:8, уз чак десет голова фантастичне Јоване Радоњић. Милица Зелић и Сесилија Диаз Меса су додале по четири, а по три пута су прецизне биле Ксенија Мојсева и Тијана Лукић.

Против Спартака су играле: Лазић, Лазовић, Мојсева 3, Маринковић, Лујић, Лукић 3, Јашченко, Радоњић 10, Диаз Меса 4, Илић 1, Дамјановић, Зелић 4, Радојчић, Јанковић 1.

Претходни текстОдложена утакмица против ТСЦ-а
Следећи текстЗлато и три бронзе за Звездаше у Мајану