Чукарички – Црвена звезда 2:1 (1:0)

58

Фудбалери Црвене звезде су поражени од Чукаричког на гостовању у седмом колу Суперлиге Србије резултатом 2:1. Једини стрелац у екипи Барака Бахара био је Жан Филип Красо са беле тачке након прекршаја над Шерифом Ендиајем.

Чукарички – Црвена звезда 2:1 (1:0)

Стадион: „ФК Чукарички“.

Судија: Милош Милановић.

Стрелци: Доцић у 24. и Адетуњи у 75. минуту за Чукарички, а Красо у 48. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Врањеш, Стевановић, Тошић, Ивановић, Суботић, Самуровић (Чукарички), Спајић, Букари, Катаи, Мијаиловић (Црвена звезда).

Чукарички: Самуровић, Стевановић, Врањеш, Суботић, Тошић, Сисоко, Доцић (од 86. Ковач), Миладиновић (од 62. Станковић), Никчевић (од 81. Роган), Адетуњи (од 86. Цветковић), Ивановић.

Резерве: Филиповић, Алинви, Роган, Синг, Ендиаје, Овусу, Станковић, Ковач, Ковачевић, Аџић, Цветковић.

Црвена звезда: Глазер, Спајић (од 46. Красо), Драговић, Родић, Недељковић (од 46. Букари), Кангва (од 46. Хванг), Стаменић (од 78. Катаи), Иванић, Олањинка, Ендиаје (од 70. Мијаиловић), Лучић.

Резерве: Поповић, Николић, Дегенек, Ђига, Милуновић, Мијаиловић, Хванг, Букари, Митровић, Красо, Катаи.

Нису на најбољи начин изабраници Барака Бахара отворили меч у потпуно новој формацији од уобичајене. Играо се 22. минут када је Спајић оборио Адетуњија у свом шеснаестерцу, тада је Милановић досудио једанаестерац за Чукарички, а прецизан са беле тачке био је Доцић у 24. минуту игре. Стопостотну прилику имала је Црвена звезда у 32. минуту када је Иванић сјајно истрчао контру и проиграо Ендиаја, који није захватио лопту на жељен начин, те је резултат остао непромењен. Само минут касније је Иванић упутио бомбу ка голу Чукаричког са тридесетак метара, али је Самуровић успео да укроти његов шут. У 36. минуту игре смо видели комбинацију најрасположенијег на терену, Звездине „четворке“ и Олањинке, када је Нигеријцу фалила боља завршница из тешке ситуације. Последњу прилику за Црвену звезду у првом полувремену имао је Коста Недељковић, али му је лопта прешла преко ноге.

Изузетно офанзивније је Црвена звезда стартовала друго полувреме, те је већ у 47. минуту оборен Ендиаје у казненом простору Чукаричког од стране Тошића, а минут касније је Красо био прецизан са беле тачке. Послао је репрезентативац Обале Слоноваче лопту на једну, а Самуровића на другу страну и поравнао резултат. У 52. минуту смо видели добар напад домаћих, када се затресла статива Глазера након ударца Ивановића. Наставила је Црвена звезда са офанзивом, па је ударац са ивице шеснаестерца опробао Лучић на проигравање Иванића, али је то био лак плен за голмана Чукаричког. Иванић је наставио са сјајном партијом, а његов ударац је крајњим напорима зауставио Самуровић у 57. минуту. Неколико тренутака касније је Букари из аута пронашао Ендиајеа, који није успео да затресе мрежу.

У 73. минуту је Букари опробао свој ударац са десне стране искоса са десетак метара, али је затресао само спољни део мреже. Свега два минута касније, Чукарички је поново дошао у предност преко Адетуњија. У трећем минуту надокнаде је Лучић након неколико добрих потеза шутирао из не тако лаке позиције, али је лопта завршила преко гола домаћих. Упркос константним налетима Црвене звезде до краја меча, нисмо успели да поравнамо резултат, те је Чукарички славио са 2:1.

Претходни текстМагента Куп: Црвена звезда Меридианбет убедљиво до финала!
Следећи текстБахар: Желели смо победу, али смо правили грешке