Звезда ТВ | Стаменићева школа за везњаке

56

Првотимац Марко Стаменић је данас у Медија центру стадиона „Рајко Митић“ одржао предавање младим и талентованим везним фудбалерима који стасавају у нашој Омладинској школи и које чека светла будућност.

Стаменић је окупљеним дечацима из неколико наших јуниорских селекција пружио корисне савете, како оне који ће им значити на терену, тако и оне животне. Сетио се времена како је дошао у Европу са Новог Зеланда, па се из сениорског фудбала који је играо тамо, вратио у јуниорски и наступао за омладинце Копенхагена. Сматра да Европа нуди много више прилика за талентоване фудбалере, али је њему одлазак од куће и растанак са породицом тешко пао.

Интересантно, иако не покривају његову позицију, када је растао, идоли су му били Роналдињо и Нејмар. Најтежи противници? Родри и Гундоган. Ипак, Стаменић је тек са 10 година почео озбиљно да схвата фудбал и редовно тренира, иако је на први тренинг понео драгоцено искуство са улице, с обзиром да је читаво детињство проводио са лоптом.

Када је реч о саиграчима, највише се дружи са Омри Глазером, али се сјајно слаже и са млађаријом – Стефаном Митровићем и Јованом Мијатовићем.

О свему, али и још много чему када је реч о Марку Стаменићу, погледајте у новој епизоди емисије „Звезда ТВ“.

Претходни текстСезонске карте и увод у нову црвено-белу причу
Следећи текстКарте за Манчестер у Сервису за чланство до недеље