Иза југа Маракане – Пионири пуни самопоуздања кренули у нову сезону

36

Пионири Црвене звезде су у досадашњем току првенства одиграли три утакмице, остварили су исто толико победа, а последња је извојевана јуче против Чукаричког на терену иза јужне трибине стадиона „Рајко Митић“. Дечаци које са клупе предводи Милан Савковић, славили су против екипе са Бановог Брда резултатом 2:0, погоцима Веска Чукића, док су у прва два одиграна меча славили убедљиво против Вождовца (10:0) и против Жаркова (4:1).

Утисци након утакмице са Чукаричким су сјајни, момци су били одлични по тешком времену у поподневним часовима на терену иза јужне трибине стадиона „Рајко Митић“. Резултат је могао да буде и убедљивији, али смо задовољни новом првенственом победом. Како смо планирали и замишљали почетак сезоне, тако нам се и остварује, а већ у суботу гостујемо Бродарцу и за то ће нам бити потребна додатна припрема, ако узмемо у обзир термин одигравања утакмице, али и димензије терена, те ћемо дати све од себе да будемо максимално фокусирани и спремни како бисмо наставили низ добрих игара. Морам да напоменем да смо и за меч против Чукаричког имали пех када нам се повредио Небојша Грујић, али то је био додатан мотив за моје момке да одиграју за њега и посвете му нову победу. Овај пример говори о заједништву екипе, као и тимском духу, те нема сумње да ћемо бити бољи и конкретнији из утакмице у утакмицу. Овог лета смо као екипа провели 25 дана заједно, поред освојеног турнира у Русији, не могу да не споменем и турнир у Бугарској у Разграду, као и припреме, који су претходили одласку на такмичење које смо освојили. Управо смо у том периоду изградили добру хемију и конекцију међу играчима и стручним штабом и нема сумње да нам је пехар дао ветар у леђа, сада смо пуни самопоуздања и сваку утакмицу желимо да победимо, што је најбитније када сте у Црвеној звезди. Тежимо ка одбрани титуле шампиона државе, иако је крај сезоне миљама далеко, убеђен сам да ћемо оваквим приступом направити велике ствари. Ми смо ту да развијамо и стварамо играче, резултат не сме да буде покриће, већ да долази након квалитетног рада – нагласио је Милан Савковић.

За пионире Црвене звезде у сезони 2023/24 имају право да наступају: Филип Беадер, Вукашин Тамбурић, Лука Тадић, Урош Нешковић, Драган Анокић, Филип Ђурић, Матеја Лацмановић, Виктор Словић, Михаило Печиничић, Вук Ђајић, Наум Перовић, Јован Типшин, Андреј Перишић, Лука Радивојевић, Андрија Матић, Стефан Павлица, Алекса Ђумић, Вељко Радмиловић, Веско Чукић, Небојша Грујић, Урош Драгишић, Матеја Грбић, Матеј Стрика и Андрија Николић.

Стручни штаб поред шефа, Милана Савковића чине: Ђорђе Танасковић, Небојша Манојловић и Димитрије Павловић.

Претходни текстКарте за Манчестер у Сервису за чланство до недеље
Следећи текстУчинак Звездиних репрезентативаца – Мијатовићу гол, Недељковићу признање