Куглашки клуб Црвена звезда обележио 70 година постојања

65

Куглашки клуб Црвена звезда обележио је јубиларних 70 година постојања великим међународним турниром који је одржан у куглани у Бањи Јунаковић 2. септембра ове године.

На турниру су поред Црвене звезде учествовали и куглашки клубови Макпетрол из Скопља (Северна Македонија), Борац из Бања Луке (Република Српска), Рудар из Приједора (Република Српска), Слобода из Тузле (БИХ), Осијек (Хрватска) и СКГ Ханау 78 из Немачке.

Уз звуке химне нашег Спортског друштва и присуство великог броја гостију, поздравне речи упутио је председник Куглашког клуба Црвена звезда Мирослав Мацура, а турнир је свечано отворио Урош Драгојловић, председник Куглашког савеза Србије.

После узбудљивог и неизвесног такмичења најбољи је био наш клуб са 3.573 оборена чуња, други је био Макпетрол са 3.502 чуња, а треће место заузео је СКГ ХАнау 78 са 3.462 оборена чуња.

Најбољи куглаш био је Сенад Јогунчић (Слобода) са 635 оборених чуњева, други је био Игор Ковачић који је наступао за црвено-беле са 632 чуња, а трећи Сашо Трпковски (Макпетрол) са 630 оборених чуњева.

За Црвену зевзду на турниру у Бањи Јакуповић су наступали Алекса Јевремовић, Александар Петковић, Горан Буква, Игор Ковачић, Жељко Миличевић и Горан Остојић. Занимљиво је да је у немачком тиму СКГ Ханау 78 наступао Марко Трикић, унук Петра Трикића, једног од оснивача Куглашког клуба Црвена звезда 1953. године.

По завршетку такмичења уручена су признања – плакете Спортском друштву Црвена звезда, Фудбалском клубу Црвена звезда и појединцимаза дугогодишњу успешну сарадњу и то: Ристи Петрову, Љубомиру Тодоровском, Николчету Крстеву, Душану Кудри, Горану Предојевићу и пријатељима и сарадницима нашег клуба Милану Јовановићу, Дарку Ракићу, Немањи Петровићу и Милану Русалићу.

Претходни текстКарте за утакмицу у Манчестеру у продаји и на Маракани
Следећи текстТамара Чуровић освојила турнир у Куршумлијској бањи