Победа Црвене звезде на старту квалификација за ЛШ

64

Ватерполисти Црвене звезде остварили су победу у првом мечу на квалификационом турниру за Лигу шампиона у Хановеру у Немачкој. Црвено-бели су у 1. колу савладали мађарски Хонвед резултатом 10:7 (3:2, 0:4, 2:3, 2:1).

Мађари су боље отворили меч повели са 1:0, наш тим је одмах одговрио голом Лукаса Семана, али је потом Хонвед пред крај прве четвртине стигао до 3:1. Ипак, Милош Вукићевић је смањио заостатак црвено-белих девет секунди пре краја. Други период игра је у потпуности припао Црвеној звезди. Прво је Никола Бурсаћ искористио играча више да изједначи, а већ у следећем нападу је Драшко Гогов преокренуо резултат у корист тима Александра Филиповића. Убрзо се и Душан Васић уписао у листу стрелаца, а Марко Радовић је погодио за убедљивих 6:3 за црвено-беле на полувремену.

Наставила је наша екипа са одличном игром, па је головима Вукићевића и Гаврила Суботића, из петерца, увећала вођство на 8:3. Мађари су смањили, Дуан Васић поново повећао предност, а онда је Хонвед голом Њирија смањио на 9:5 за крај треће четвртине. Звезда је успела да сачува стечено вођство. Мађарски тим је смањио заостатак, али је све њихове наде угасио Радовић својим другим голом за 10:6. У завршници сусрета Хонвед је ублажио пораз поготком Бендегуза Еклера за коначних 7:10.

Победом над Хонведом Црвена звезда је направила велики корак ка пласману у Лигу шампиона. У петак (16.30 часова) је на програму 2. коло када се Црвена звезда састаје са шпанском Барселоном.

ЕНДО ПЛУС СЕРВИС ХОНВЕД – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 7:10 (3:2, 0:4, 2:3, 2:1)

Хановер (Немачка) – Судије: Ненад Периш (Хрватска) и Михаи Георг Баланеску (Румунија). Искључења: Хонвед 7, Црвена звезда 10. Петерци: Хонвед 1(1), Црвена звезда 3(2).

ХОНВЕД: Кардош, Кеви, Ж.Еклер 2, Вадович 2, Шугар, Фејош, Шепфалви, Грегор, Хеселс, Б.Еклер 2, Симон, Њири 1, Фаркаш. Тренер: Сивош.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Бурсаћ 1, Гајић, Марковић, Суботић 1, Васић 2, Гогов 1, Басара, Вукићевић 2, Семан 1, Милојевић, Радовић 2, Ивановић. Тренер: Филиповић.

Претходни текстЗвезда донирала одећу, школски прибор и играчке деци у свратишту
Следећи текстСезонске карте 2023/24 – Обавештење