Звездаши пред репрезентативним обавезама

34

Укупно 14 првотимаца Црвене звезде се у овом репрезентативном оквиру одазвало националним селекцијама, а утакмице их очекују наредних дана.

Све очи биће упрте у Стефана Митровића од стране звездаша, с обзиром да је талентовани фудбалер на списку репрезентације Србије, те да ће у четвртак 7. септембра имати дуел са Мађарском на домаћем терену, уз гостовање Литванији три дана касније. Србија после три одиграна кола има седам освојених бодова и заузима другу позицију.

Омри Глазера чекају две квалификационе утакмице за Европско првенство, а ривали Израела су Румунија на гостовању, као и Белорусија на домаћем терену. После четири кола, Глазерова репрезентација има седам освојених бодова и заузима треће место у групи.

Селимо се на афрички континент где репрезентативне обавезе чекају Гелора Кангу (Габон), Кингса Кангву (Замбија), Жан Филип Красоа (Обала Слоноваче), Османа Букарија (Гана) и Насера Ђигу (Буркина Фасо). Канга ће на терен 9. септембра против Габона, као и Кангва који ће гостовати Коморима. Красоа и Букарија очекују две утакмице, против Лесотоа и Малија (пријатељска), односно Централне Афричке Републике, те Либерије (пријатељска). Новајлију у Звездином дресу – Ђигу, очекују мечеви против Свазиланда и Марока.

Звезда има представника и када је реч о Океанији, с обзиром на то да ће Милош Дегенек у дресу Аустралије гостовати Мексику 9. септембра. Представника од прекјуче имамо и у Азији, с обзиром на то да Хванг Ин Бома, репрезентативца Јужне Кореје очекују мечеви са Велсом и Саудијском Арабијом.

Такође, и двојац Владимир Лучић – Урош Кабић, има обавезе у младој репрезентацији Србије и то 12. септембра када ће „Орлићи“ дочекати Азербејџан. Дрес наше националне селекције до 21 године носе и Андреј Ђурић, односно Урош Лазић који су на позајмицама.

Обавезе у националној селекцији Србије до 19 година имају Коста Недељковић, Јован Шљивић и Јован Мијатовић чека меморијални турнир „Стеван Ћеле Вилотић“. На списку селектора су још Стефан Маринковић и Матеја Бубањ који наступају за наше омладинце, те Алексеј Вукичевић који је на позајмици у Графичару.

Претходни текстЗвездини џудисти најбољи на турниру „Алексинац 2023“
Следећи текстЗвездани моменти – У Лондону мук