Реми омладинаца са Земуном

24

Јуниори Црвене звезде су ремизирали против Земуна резултатом 2:2 у оквиру петог кола Омладинске лиге Србије. Голове за екипу Ненада Милијаша су постигли Вељко Вукојевић и Урош Тегелтија.

Црвена звезда – Земун 2:2 (2:0)

Стадион: “Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда”.

Судија: Стефан Микавица.

Стрелци: Вукојевић у 9. и Тегелтија у 36. минуту за Црвену звезду, а Бошковић у 47. и Клашња у 55. минуту за Земун.

Жути картони: лић, Лечић (Црвена звезда), Реџић, Калат (Земун)

Црвена звезда: Драшкић, Остојић (од 51. Милојковић), Милосављевић, Илић, Стојсављевић (од 46. Авдић), Младеновић (од 61. Лечић), Цветковић, Василић (од 46. Маркочевић), Тегелтија, Вукојевић, Бубањ (од 61. Гојков).

Земун: Стошић, Белаћевић, Реџић, Аврамовић, Трајковиски, Перић, Обреновић (од 46. Бошковић), Калат (од 94. Кнежевић), Думић, Чоаџија, Момчиловић (од 46. Клашња).

Прву плику на утакмици смо видели већ у првом минуту, када је Вукојевић пробио по левом боку и шутирао искоса, али је голман гостујуће екипе ногом рефлексно одбарнио ударац. Пробао је и Младеновић на уводу утакмице, али није погодио оквир гола у трећем минуту. Иницијатива Звезде је уродила плодом на истеку деветог минута, а чета Ненада Милијаша је одиграла феноменалну акцију која је претходила водећем голу. Лука Стојсављевић је оштрим додавањем упослио Бубања, а центарфор наше екипе петом избацио Вукојевића у гол шансу. Није било тешко најбољем стрелцу омладинског тима Звезде да отвори стопало и погоди даљи угао за предност од 1:0. Гађао је лукаво Вукојевић из слободног ударца у 15. минуту, али је статива била савезник гола Стошића. Убедљив посед лопте на страни домаћина је довео до другог гола црвено-белих у 36. минуту. Овога пута асистент је био Вукојевић, а реализатор гол шансе Тегелтија који је наишао из другог плана и са линије петерца закуцао додавање саиграча у мрежу.

У наставку утакмице Земун је брзо смањио предност Звезде на 2:1 у 47. минуту, а стрелац је био резервиста Бошковић. Екипа из Љутице Богдана је пошто потом желела да се врати на два гола предности, а после дуплог паса Бубања и Остојића, нападач рођен 2005. године је покушао искоса, али је лопта прошла тик поред стативе. Играо се 55. минут када су гости изједначили на 2:2 преко Клашње. Није ни други гол Земуна обесхрабрио младе играче Црвене звезде, који су свим снагама тражили нову предност. Иницијатива нашег клуба је траја у великом временском интервалу меча, међутим гости су се грчевито бранили и неутралисали нападе тима Звезде до 18 година. На крају сусрета у 85. минуту након центаршута Авдића, могао је Тегелтија да реши питање победника, али ударац у сам угао гола је зауставио голман Земуна.

Претходни текстЗвезда на старту Лиге шампиона са Манчестер Ситијем
Следећи текстПодели радост са Црвеном звездом, постани нови члан атлетског клуба