Куп пријатељства 3. септембра на Малом калемегдану

181

Боксерски клуб Црвена звезда одржао је данас конференцију за медије на којој је најавио 1. Куп пријатељства „Меморијал Бранко Димић“ који ће бити одржан у недељу 3. септембра од 17 часова на Звездиним кошаркашким теренима на Малом Калемегдану.

На конференцији су говорили Александар Николић, генерални секретар клуба, Дејан Славујевић, тренер, Огњен Вујичић, капитен екипе и Петар Винкелман, боксер Црвене звезде.

Организујемо 1. Меморијал Бранку Димићу, нашем легендарном тренеру, великом човеку и боксеру Црвене звезде, коме желимо да на тај начин одамо почаст. Он је дефинитивно најзаслужнији што је Црвена звезда данас то што јесте. Бранко Димић је човек који је дошао у Црвену звезду 1961. године, боксовао је 317 мечева, био је члан шампионске генерације која је освојила прве екипне титуле за Црвену звезду и био је појединачни првак Југославије, вишеструки репрезентативац. Оно што је наша идеја је да одамо почаст свим великанима Црвене звезде и да их не заборавимо, да оживимо њихова дела и који су учинили много да очувају овај клуб. Бранко Димић је 1993. године оживео клуб, организовао нову омладинску школу бокса и захваљујући њему смо данас овде – почео је Александар Николић, а потом наставио:

Ми смо као нова управа клуба дошли пре две године. Искористићемо овај турнир да прикажемо резултате које смо остварили у претходне две године, а оно што је најважније је да се наша деца, из наше сале, Звездини дечаци и девојчице који су у претходном периоду расли у тој сали покажу и то је оно што ће бити најлепше на овом турниру.

У ревијалном боксерском мечу учествоваће Црвена звезда (Београд) и Славија (Бања Лука).

Куп пријатељства је осмишљен тако да нам у госте долазе клубови са којима имамо или желимо да градимо добре односе. Турнир је међународног карактера, а ове године ће учествовати Славија из Бања Луке. Биће ово једна прелепа ревија и надамо се да ће се окупити много гледалаца јер су Црвена звезда и српски бокс то заслужили.

Управа клуба на челу са председником Владаном Микетићем жели да „Меморијал Бранко Димић“ постане традиционалан и велики догађај у нашем граду и нашој земљи.

Желим да напоменем да је све ово део плана нашег председника Владана Микетића који је уложио много енергије, ентузијазма и труда. Дао је подршку свима нама, првенствено младим боксерима да направе такве резултате. Овим путем желим да се захвалим свима из управе Клуба који сваки дан улажу напор да наш Клуб порасте и израсте у један од највећих клубова у Европи. Такође бих напоменуо да константно имамо подршку комплетне породице Црвене звезде да успемо да организујемо овај турнир, да овај турнир прерасте у један велики догађај, не само за Црвену звезду и нашу секцију, већ и за град Београд и државу Србију.

Партнери Боксерског клуба Црвена звезда помогли су у организацији 1. Купа пријатељства.

Искористио бих прилику да се захвалим нашим пријатељима из компаније Вода Врњци, Октафарми и бренду „Deep relief“, нашим пријатељима из ЕНТ Милера и свима осталима који су учествовали у овом пројекту. Позивам све навијаче Црвене звезде и љубитеље бокса да дођу на Мали Калемегдан и подрже Звездине боксере и да сви заједно уживамо у једној прелепој спортској приредби – истакао је Николић.

Дођите да заједно бодримо боксере Црвене звезде!
Београд, Звездини терени, Мали Калемегдан
Недеља, 3. септембар 2023. у 17 часова

Претходни текстСезонске улазнице – Понедељак 12 часова!
Следећи текстПобеда црвено-белих за крај мини припрема у Старој Пазови