Црвена звезда освајач Купа Србије 2023

84

На регатној стази Савског језера у Београду, у недељу 27. августа, одржано је четврто, завршно коло Купа Србије, у којем су веслачи Црвене звезде задржали предност у генералном пласману и заслужено се домогли пехара.

Учешће на овој регати узело је 15 клубова, са 157 посада и више од 300 такмичара. Црвено-бели су у борби за трофеј изашли као победници испред Партизана, прошлогодишњег освајача Купа Србије.

После тријумфа на Првенству Беоргада у веслању, на почетку сезоне, ово је Црвеној звезди други пехар, а најмлађи веслачи овог клуба водећи су и на табели Омладинске лиге Србије.

Пехар Купа Србије је производ озбиљног залагања наших веслача и веслачица, као и стручног и административног тима. Ове сезоне имамо сигурно најјачи кадетски такмичарски тим у последњих десетак година у Црвеној звезди. Али посао није завршен, јер нас очекује врхунац такмичарске сезоне, прво Првенство Балкана у Румунији, а недуго затим и Првенство Србије. Честитам нашим такмичарима на изузетном успеху и желим им пуно среће, снаге и победа на предстојећим регатама – кратко је поручио Милош Чудић, главни тренер веслача Црвене звезде.

Подсетимо, ово је 5. Куп државе у историји клуба који су освојили Звездини веслачи. Претходно су црвено-бели освајали куп 1996, 2000, 2018. и 2019. године.

Спортско друштво Црвена звезда честита веслачицама и веслачима, стручном штабу и менаџменту Веслачког клуба Црвена звезда Београд на изузетном успеху.

Претходни текстИзложба Маракане пред прославу 60. рођендана
Следећи текстЗа неке нове Ливерпуле, Олимпијакосе, Салзбурге, Копенхагене