Звезда међу 11 шампиона држава на жребу за Лигу шампиона

30

На предстојећем жребу за Лигу шампиона, који ће бити одржан у Монаку 31. августа од 18 часова, Црвена звезда ће бити међу 11 клубова који су као прваци држава обезбедили директно учешће у најквалитетнијем тимском такмичењу у Европи.

Наш је клуб је на доминантан начин освојио шесту узаступну титулу првака Србије са 97 бодова, а поред 34. по реду шампионског пехара државног првенства црвено-бели су обезбедили директан пласман у групну фазу Лиге шампиона. Осим Црвене звезде још 10 тимова је путем освајања националног првенства изборило учешће у најквалитетнијем такмичењу у Европи, без квалификационих мечева.

Поред српског представника, директно у Лиги шампиона су Манчестер сити (Енглеска), Барселона (Шпанија), Бајерн Минхен (Немачка), Наполи (Италија), Пари Сен Жермен (Француска), Бенфика (Португал), Фејнорд (Холандија), Салцбург (Аустрија), Селтик (Шкотска) и Шахтјор Доњецк (Украјина). Од свих представника 11 земаља, који су освојили шампионске титуле и обезбедили пласман у Лигу шампиона, Звезди је то првој пошло за руком с обзиром да смо математички постали прваци шест кола пред крај претходне сезоне. Такође, наш клуб је у прошлој такмичарској години освојио највише бодова од свих горе наведених клубова, те смо се истакли по још једном параметру.

Жреб за Лигу шампиона ће бити одржан у четвртак, 31. августа од 18 часова у Монаку, када ће Црвена звезда сазнати ривале са којима ће се састати у групној фази Лиге шампиона, чији је почетак заказан за другу половину септембра.

Претходни текстЗвезда први пут од 1992. године директно у Лиги шампиона
Следећи текстИспуњене трибине Маракане симбол Звезде кроз историју