Пораз омладинаца

20

Јуниори Црвене звезде су доживели пораз од екипе Вождовца резултатом 3:2 на гостујућем терену у оквиру другог кола Омладинске лиге Србије. Иако су играчи Ненада Милијаша стварали велики број шанси током 90 минута, на крају талетовани фудбалери нису успели да изборе позитиван резултат. Стрелци за наш клуб су били Матеја Бубањ и Алекса Василић.

Вождовац – Црвена звезда 3:2 (2:0)

Стадион: “ТЦ Стадион”.

Судија: Урош Ржић.

Стрелци: Петровић у 38. и 43, Скробоња у 75. минуту за Вождовац, а Бубањ у 56. и Василић у 85. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Димески, Скробоња, Чакован (Вождовац), Тегелтија (Црвена звезда).

Вождовац: Пјановић, Чакован, Димески, Павловић, Јовановски, Пахомов (од 55. Скробоња), Петровић (од 61. Недовић), Стевић (од 51. С. Луковић), Видић (од 84. Костић), Ковачевић, С. Луковић (од 65. Филиповић).

Црвена звезда: Маринковић, Милојковић (од 62. Тегелтија), Милосављевић, Видојевић, Стојсављевић (од 73. Авдић), Лечић (од 73. Василић), Цветковић, Гојков (од 62. Мирановић), Кривокапић, Вукојевић, Маркочевић (од 46. Бубањ).

Агресивно су кренули фудбалери обе екипе од тренутка када је Урош Ржић означио почетак сусрета. Ипак Црвена звезда са улогом фаворита на мечу је стартовала много офанзивније, а прву прилику смо видели већ у петом минуту. Новак Гојков је био најспретнији у казненом простору домаћина, када је са линије петерца покушао да лобује Пјановића. Међутим, крајњим напорима младић рођен 2006. године је врховима прстију пребацио лопту у корнер. Рафалну паљбу према голу Вождовца отворили су београдски црвено-бели у 11. минуту ударцем Кривокапића искоса у оквиру граница шеснаестерца. Потом је Видојевић главом покушао у 12. минуту након корнера, али је мрежа ривала и даље мировала.

Само четири минута касније Лука Лечић је упутио веома снажан ударац са 25 метара, а још једном је чувар мреже “Змајева” био добро постављен. Малтене идентичан сценарио се одиграо при покушају Цветковића, с обзиром да је Звездина осмица шутирала право у противничког голмана у 21. минуту. Талентовани Гојков је нанизао неколико дефанзиваца противничког тима у 28. минуту, али нажалост је његов покушај завршио тик поред леве стативе Пјановића, а мало је фалило да у 32. минуту ударац Вукојевића ван шеснаестерца затресе мрежу.

Упркос великој иницијативи нашег тима Вождовац је стигао до прености у 38. минуту голом Петровића. Домаћин је повисио на 2:0 у 43. минуту, а по други пут је погодио Петровић. Брзо је Звезда могла да смањи предност у 44. минуту, а велику прилку је пропустио Вукојевић на асистенцију Гојкова, када је његов покушај са само осам метара од гол линије одбранио Пјановић. Много среће је имао Вождовац у 46. минуту када је Гојков шутирао унутар петерца главом, а дефанзивац домаће екипе са гол линије спречио очигледан погодак.

У наставку утакмице Звезда је запретила већ у 46. минуту преко резервисте Матеје Бубња, кога је у шеснаестерцу ривала проиграо Милојковић, али је покушај поново зауставио Пјановић. Три минута касније Гојков је могао да смањи резултат на семафу, али још једном су играчи Вождовца двоструким блоком успели да одбране гол. Стезала је екипа Ненада Милијаша све више обруч око гола ривала, а играо се 56. минут када је Бубањ сјајно погодио главом на центаршут Алексе Цветковића се левог бока.

Гађао је и Кривокапић у 69. минуту из слободног ударца, међутим тик преко пречке. Само 60 секунди касније стативу је погодио Тегелтија на центаршут поново виспреног Цветковића. Међутим, Вождовац је повећао предност голом Скробоње у 75. минуту. Храбри црвено-бели су наставили да нападају, па је покушао Бубањ са дистанце у 80. минуту, али је ударац Звездиног центарфора завршио изнад гола. Да имају снажан карактер показали су фудбалери Звезде у 85. минуту када је на нови продор и проигравање Цветковића у казненом простору одлично реаговао Алекса Василић и врло прецизним ударцем погодио за 3:2. До краја сусрета наш тим није одустајао од намере да стигне до позитивног резултата, а покушај из судијске надокнаде, односно 93. минута, од стране Вељка Милосављевића нажалост није завршио у мрежи. Управо је тај ударац означио крај веома напетог сусрета.

Претходни текстЗлато за Марицу Перишић на Гран прију у Загребу!
Следећи текстКадети наставили са победама