Иза југа Маракане – Квартет за Лигу шампиона

16

Омладинска селекција Црвене звезде предвођена Ненадом Милијашом, у сезону је ушла са четири драгоцена појачања, фудбалерима који са собом носе сениорско искуство, а који ће бити посебан тас на ваги у Лиги шампиона за младе. Реч је о Стефану Маринковићу, Алекси Цветковићу, Новаку Гојкову и Матеји Бубњу.

Сва четворица фудбалера су рођени 2005. године, а већ у сусрету са Бродарцем показали су колико ће бити знајачни за игру Милијашевог тима. Маринковић је са капитенском траком око руке одбранио пенал, Цветковић је уписао два поготка и две асистенције, Бубањ гол и асистенцију, иако се недавно опоравио од повреде, а повратак на терен се чека још увек када је у питању Гојков. Талентовани офанзивац је због повреде пропустио меч.

Нажалост, нисам заиграо против Бродарца, али сам наступио за млађе омладинце у пријатељском мечу са Макабијем, тако да се сјајно осећам и једва чекам утакмицу са Вождовцем. Видео сам како су се моји другари снашли, седам голова у мрежи ривала, прилично доминантна партија. Мислим да можемо још боље, и да ћемо то показати у Лиги шампиона – рекао је Гојков.

Епитет играча утакмице свакако је припао Цветковићу, с обзиром на фантастичан учинак.

Најбитније је да смо победили, али наравно да ми значи и то што сам постигао два поготка уз две асистенције. Отворили смо сезону на најбољи могући начин, и желимо да наставимо у том ритму. Направили смо кохезију у тиму, упркос томе што су у екипи фудбалери различитих годишта, сви се дружимо ван терена и сви смо се окупили око заједничког циља – тврди Цветковић.

Маринковић је нови капитен Звездиних омладинаца.

Као Звездином детету част ми је да носим капитенску траку, макар и на пријатељском мечу, а осећај је још лепши када је то званична утакмица. Дуго сам у клубу, знам добро шта су захтеви, и желимо да освојимо Омладинску лигу Србије, те да у Лиги шампиона за младе оставимо што бољи утисак. Имамо сјајну екипу и радујемо се новим изазовима – каже Маринковић.

Нема сумње да је Бубањ капитално појачање за омладинце Звезде.

Драго ми је што смо ушли у сезону победом против Бродарца, а што се мене тиче, поготком сам показао да је повреда прошлост и да сам спреман за највеће изазове. Утакмице Лиге шампиона биће прави репер за нас да видимо где се налазимо, али сматрам да ћемо имати шта да покажемо и у такмичењу у ком су најталентованији фудбалери у Европи. Искуство које носим из сениорског фудбала је драгоцено – рекао је Бубањ.

Претходни текстДођи на Спартак и освоји карте за Лигу шампиона
Следећи текстДегенек: Звездаши имају много разлога да буду на трибинама и против Спартака